Magyar foci

Hajnal Tamás: Stankovic a múlt, nem gyors, hanem jó döntést szeretnénk hozni

m4sport.hu
m4sport.hu

Intenzív időszak vár az új vezetőedzőjét kereső Ferencváros előtt, és a vezetők több jelölttel is kapcsolatban állnak, de nem akarnak semmit sem elsietni, a többi közt erről beszélt Hajnal Tamás, a klub sportigazgatója az M4-nek nyilatkozva.

Nem gyors döntést szeretnénk hozni, hanem a lehető legjobbat, és ezt alaposan, minden aspektusból meg kell vizsgálni.

Az nem lehet szempont, ha egy edző ki akarná várni, melyik körben indulunk, és amiatt döntene mellettünk, az nem a megfelelő ember számunkra. Nekünk olyan személyre van szükségünk, aki hisz abban, hogy a csapattal BL-csoportkörbe tudunk kerülni, amihez tudjuk, hogy bravúr kell, de minimum valamelyik európai csoportkörbe” – mondta Hajnal Tamás.

A Ferencváros magabiztosan nyerte meg az újabb bajnoki címet, a hazai duplázás azonban nem jött össze, mert a csapat hosszabbításban kikapott a Paks elleni Magyar Kupa-döntőben. Ezt követően jött a bejelentés, hogy Dejan Stankovic távozik, ugyanis megegyezett a Szpartak Moszkvával, amely kivásárolta a szerződéséből.

Stankovic a múlt, így alakult, ő így döntött, ezt le kell zárnunk, nem nézünk hátra, csak előre, innentől kezdve a fő célunk, hogy egy megfelelő edzőt találjunk, akivel közösen elérhetjük a céljainkat

– mondta ezzel kapcsolatban Hajnal. A szerb edző egyébként már a szezonzárón sem ült a kispadon, ahogy a Fradi vezetői mondták, ez Stankovic saját kérése volt.

Az új edző érkezése a játékoskeretet is érinti, de Hajnal szerint a következő idény összeállítása nem csak egy emberen múlik.

„Mi azért tudjuk, van elképzelésünk, hogy milyen poszton és milyen karakterű játékosokat szeretnénk. Természetesen az edzőt is szeretnénk ebbe bevonni, úgyhogy ilyen szempontból is nagy kihívásokkal járó feladat lesz ez” – mondta.

Kapcsolódó
Kubatov Stankovic hirtelen távozásáról: Nem vet jó fényt a klubra
A szerb edző döntése nem, az időzítése viszont annál jobban meglepte a Ferencváros vezetőit.
Olvasói sztorik