Magyar foci

Kiderült, miért nem kapott licencet a Haladás, fellebbez a klub

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Rendkívüli egyeztetést tartottak a Szombathelyi Haladás tulajdonosai, miután a klubot működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. nem kapta meg a következő szezonra vonatkozóan a bajnokságban való részvételhez elengedhetetlen licencet. Az elutasítás indoka az, hogy a klub nem felelt meg az MLSZ által támasztott pénzügyi kritériumoknak.

Az indoklásban a reklámbevételek elmaradása a legfontosabb ok, ami alapján az Elsőfokú Licencadó Bizottság nem látja kellően alátámasztottnak a „vállalkozás folytatásának elvét”

olvasható a klubhonlapon megjelent közleményben.

Szombathelyen az utóbbi időben a bizonytalanság volt az úr, ami a helyi futballt illeti: egy ideig úgy tűnt, hogy az előző fordulóban lejátszott, Vasas elleni mérkőzés lehet jó ideig az utolsó a klub történelmében profi osztályban, azonban azóta biztossá vált, hogy a Hali az idényből hátralévő két mérkőzését még mindenképpen lejátssza.

A klub pedig most igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a következő szezonban is profi futballt láthassanak a Haladás szurkolói, ugyanis fellebbeznek az MLSZ döntése ellen.

A tulajdonosi egyeztetésen meghívottként szintén részt vevő szurkolók képviselői szerint jövő héten várható döntés a fellebbezés ügyében.

Ezúton is kérjük Csányi Sándor elnök urat és az MLSZ döntéshozóit, hogy a HALADÁS életben maradjon!

– zárják az egyeztetésről beszámoló posztjukat a szurkolók.

A kisebbségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat részéről egyelőre nem esett szó további anyagi támogatás folyósításáról a nehéz helyzetben lévő klub részére. A sportért felelős alpolgármester, dr. László Győző azonban közleményében a városvezetés támogatásáról biztosította a szurkolókat:

„A licence iránti fellebbezést a társaság benyújtja, a többségi tulajdonos Homlok Zsolt pedig további tárgyalásokat folytat reménybeli támogatók bevonására a pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében. Ígéretet kaptunk, hogy a hátralévő két mérkőzést a csapat le fogja játszani, valamint a szurkolók képviselőit a május 28-án esedékes taggyűlésre is meg fogják hívni. Ahogy ígértük, továbbra is a szurkolók bevonásával fogunk eljárni városunk labdarúgócsapata érdekében. Hajrá, Haladás!”

Amennyiben az MLSZ döntéshozói nem fogadják el a Haladás fellebbezését, a klub nem csak az NB II-re, hanem az NB III-ra vonatkozóan sem kap licencet. Ha így történik, akkor belátható időn belül az Ajka elleni lehet az utolsó profi mérkőzés Szombathelyen.

Olvasói sztorik