Magyar foci

Dejan Stankovic távozott a Ferencváros éléről

Hegeüs Róbert / MTI
Hegeüs Róbert / MTI

Dejan Stankovic elfogadta egy másik klub ajánlatát, így szezon végén távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától, írja az M4 Sport.

A szerb szakember szeptemberben vette át a Fradit Sztanyiszlav Csercseszov – és az ideiglenesen beugró Máté Csaba – menesztése után. Irányításával bajnoki címet szerzett az FTC, valamint továbbjutott a Konferencia Liga csoportköréből, mielőtt a rájátszásban a későbbi döntős Olympiakosz ellen kiesett. A Magyar Kupa megnyerésére is lett volna esélye a bajnoki cím mellé, ám csapata a döntőben 2-0-ra kikapott a Pakstól.

Az M4 Sport szerint a döntő másnapján, csütörtökön közölte Stankovic a vezetőséggel, hogy elfogadta egy másik csapat ajánlatát, ezért távozik. A beszámoló szerint négyhavi fizetésének áráért lehet kivásárolni az edzőt a szerződéséből.

Kubatov Gábor klubelnök korábban azt mondta, elképzelhető, hogy Olaszországból visszautasíthatatlan ajánlatot kap majd a vezetőedző, ezért nem lehet teljesen váratlan a helyzet a Fradinak. Érdemes azt is megjegyezni, hogy áprilisban Milánóba utazott, mivel kórházba került fiát látogatta meg, ezért egy olaszországi ajánlat már önmagában ezért is vonz lehet a számára.

Stankovic számai a Fradi élén.

Stankovic edzői karrierjét 2014-ben kezdte, legnagyobb nemzetközi sikere, hogy a 2020/21-es kiírásban a Crvena zvezdával továbbjutott az Európa Ligában a csoportkörből, és a 32 között búcsúzott. Az FTC-t megelőzően a Sampdoriát irányította, amely kiesett az élvonalból.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után két órával a Szpartak Moszkva bejelentette, hogy szerződtette Stankovicot. A Ferencváros erről értesülve Leandro de Almeidát kérte fel, hogy irányítsa a csapatot az Újpest elleni zárófordulóban. Erről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Olvasói sztorik