Magyar foci

Bognár György: Bizonyos mértékig alkalmazkodnunk kell a Fradihoz

Hegedüs Róbert / MTI
Bognár György szerint jó tanulság volt az idei három, Fradi elleni bajnoki
Hegedüs Róbert / MTI
Bognár György szerint jó tanulság volt az idei három, Fradi elleni bajnoki
Bognár György vezetőedző szerint a Paksi FC csapatának alkalmazkodnia kell a Ferencvároshoz a labdarúgó Magyar Kupa szerda esti döntőjében.

„Ha egy jobb képességű ellenféllel játszol, akkor illik alkalmazkodni hozzá, és ez ésszerű is. Mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a Ferencváros a legjobb játékerőt képviselő együttes a magyar mezőnyben.

Bizonyos mértékig alkalmazkodnunk kell a Fradihoz, a kérdés az, hogy mennyit tudunk a saját játékunkból kivinni a pályára

– nyilatkozta a finálét felvezető hétfői sajtótájékoztatón Bognár.

Hozzátette, az FTC az esélyese a találkozónak, de egy meccsen sok minden megtörténhet, és két évvel ezelőttről már van tapasztalatuk, hiszen játszottak egy kupadöntőt a Ferencvárossal, ugyancsak a Puskás Arénában. A fővárosiak a 2022-es fináléban 3-0-ra győztek.

Bognár úgy fogalmazott: akkor simább volt az FTC fölénye, de úgy gondolja, idén talán szorosabbá tudják tenni a mérkőzést.

„Két éve olyan hangulat vett körül minket, amihez a játékosok nem voltak hozzászokva, de most azok a tapasztalatok is a segítségünkre lehetnek” – vélekedett.

A két csapat a mostani idényben már lejátszotta mindhárom egymás elleni meccsét a bajnokságban: a címvédő Ferencváros otthon előbb 6-1-re, majd 1-0-ra győzött, Pakson viszont 3-2-re kikapott.

„Jó tanulság volt az idei három mérkőzés, ezek jó alapot adnak. Ezekből azt a következtetést tudtuk levonni, hogy hazai pályán van esélyünk nyerni a Fradi ellen, idegenben sokkal kevesebb. Semleges pályán talán jobban kiegyenlítődnek az erőviszonyok” – fejtegette.

Az utolsó bajnoki fordulóban dől majd el, hogy a tolnaiak a tabella második vagy harmadik helyén végeznek-e. Bognár elismerte, a szezon elején ők sem számítottak ilyen jó szereplésre. Az ötödik hely környékére várták a csapatot, de amikor augusztus végén 6-1-re kikaptak az FTC otthonában, változtattak a csapatjátékon.

„Sokkal kevesebb helyzetet alakítunk ki, mint az elmúlt években, kevesebb gólt szerzünk és sokkal kevesebbet is kapunk. Masszívabb középpályás-védekezést alkalmazunk, és azt gondolom, ez hozta meg ezt a pontszámot a játék minősége, a látványosabb játék rovására” – magyarázta.

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Stankovic szerint komoly mérkőzésre van kilátás, amelyen a két csapat fej-fej mellett fog küzdeni a trófeáért.

„Úgy gondolom, szerdán nagyon direkt futballt láthatunk majd, és nagyon sok minőség is lesz a pályán. Apró részletek, akár egy lövés, egy szöglet, vagy egy hiba dönthetnek a finálé kimeneteléről” – közölte.

A szerb tréner is úgy vélekedett, hogy nem tudja meglepni egymást a két együttes.

A taktika egy része a játéknak, de számomra még ennél is sokkal fontosabb a hozzáállás. Mennyire tudunk koncentrálni az elejétől kezdve kilencven vagy akár 120 percig? Mennyire vagyunk képesek elhozni a lepattanó labdákat?

– mondta.

Stankovic hangsúlyozta, az ország legnagyobb stadionjában játszhatnak, akár 60 ezer ember előtt, ez nagy felelősséget ró rájuk. Felelősséggel tartoznak a saját szurkolóik felé, illetve az összes magyar ember felé, aki szereti a futballt, úgyhogy szeretnének nagyon jó teljesítményt nyújtani, és megpróbálják a legjobbat kihozni magukból.

Az FTC szombat este 2-0-ra kikapott a Diósgyőr otthonában. Ennek kapcsán a vezetőedző megjegyezte: a végeredmény miatt csalódott, a játékosai hozzáállásával azonban abszolút elégedett, és fizikálisan teljes mértékig készen állnak a fináléra.

A Paks-Ferencváros kupadöntő szerdán 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában.

(MTI)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik