Magyar foci

Csúnya vereséggel zárult az Újpest utolsó hazai bajnokija

A Kecskeméti TE péntek este 3-0-ra győzött Újpesten, az NB I 32. fordulójának nyitómeccsén.

Jobban kezdtek a hazaiak, de helyzetekben ez nem realizálódott, a vendégek pedig apránként átvették az irányítást. Sem nagy iram, sem sok helyzet nem jellemezte az első félidőt, főleg átlövéseknél kellett a kapusoknak észnél lenniük. A 31. percben aztán mégis megtört a jég, Aboubakar Keita túl sokáig várt ki, passzába belelépett Pálinkás Gergő, majd kiszorított helyzetből, az ötös sarkáról lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Ez megfogta az Újpestet, a hajrában pedig hiába nyomott, a fegyelmezett Kecskemét nem roppant meg.

Szünetben cserélt Mészöly Géza, Geiger Bálint helyére Tamás Krisztián állt be, de úgy tűnt, kényszerű cserére is szükség lesz, mert Matija Ljujic nagyon fájlalta a térdét, majd a második félidő első percében rá is esett a fájós lábára, de végül folytatta a játékot. Ő sem tudott azonban segíteni a csapatának, hogy elkerülje a vereséget. Egy csúnyán eladott labdából előbb Horváth Krisztofer lőtt gólt, majd jött Pálinkástól a kegyelemdöfés, aki lelopta Keita lábáról a labdát és a bal felső sarokba lőtt.

Ezzel a vereséggel búcsúzott a Szusza Ferenc Stadiontól az Újpest, a hazai szurkolók egyetlen öröme az volt, hogy a magyar bajnok UVSE tagjait félidőben jó alaposan megünnepelhették.

Olvasói sztorik