Magyar foci

A DVTK tulajdonosa kiakadt, edzője hazament volna a félidőben az újpesti leégés miatt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A szombati Újpest-Diósgyőr bajnoki meglepően sima hazai fölényt hozott játékban, amelynek eredményeképp a lilák 7-0-ra intézték el ellenfelüket.

A megmagyarázhatatlanul nagy pofonra korábban beszámoltunk róla, hogy a diósgyőri drukkerek azzal válaszolta, hogy félidőben, 4-0-s állásnál egyszerűen otthagyták a meccset.

Természetesen egy ekkora vereség mellett nem mehetett el szó nélkül a DVTK tulajdonosa, Magyar Mátyás sem, aki a klub honlapján tette közzé álláspontját a találkozóval kapcsolatban.

Mint szinte minden mérkőzést, a mai meccset is a helyszínen néztem végig. A látvány és a teljesítmény elkeserítő és elfogadhatatlan volt. A DVTK címeres mezében ilyet teljesítményt semmilyen összeállításban, semmilyen taktikával nem lehet nyújtani. Százszázalékosan megértem a szurkolóink csalódottságát

– mondta a tulajdonos, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy innen is fel kell állnia a csapatnak.

„Erről szól a sport, erre is tanítja a jellemet. Tanulni legtöbbször a hibáiból tud az ember, most az a legfontosabb feladatunk, hogy megoldjuk, kijavítsuk azokat a hibákat, amelyek ide vezettek” – áll a közleményben.

Persze a vezetőedzőt, Vladimir Radenkovicot is megkérdezték a találkozóról lefújás után, aki annyit felelt, hogy megérti a szurkolókat, ő is hazament volna a helyükben inkább.

Amióta itt vagyok, támogatnak minket jóban és rosszban egyaránt. Ha egy nagy klubnak szurkolsz, és maximálisan odateszed magad, aztán ezt látod… Ha a lelátón lettem volna, én is kimegyek.

Ugyanakkor azt is elmondta a diósgyőri vezetőedző, hogy az ő hibája volt, amiért így alakult a mérkőzés, de megjegyezte, a pontrúgások elleni védekezésben amatőr teljesítményt nyújtott a csapata.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Olvasói sztorik