Magyar foci

Inkább feröerinek vallja magát, de nem mondana nemet a magyar válogatottra

Bár jelenleg a feröeri bajnokságot vezető Vikingur csapatában futballozik nagyszerűen, elképzelhető, hogy hamarosan új bajnokságban próbálhatja ki magát Turi Géza Dávid. A 22 éves középpályást a hírek szerint dán, a norvég és a magyar élvonalbeli csapatok mellett angol klubok is keresték, de egyelőre az a célja, hogy megszerezze a dán állampolgárságot.

„Megnyertünk 19 meccset egymás után. Tavaly 13 mérkőzésen győztünk, és ehhez hozzájön az idei hat diadal. Ugyanaz a csapatunk, mint a tavalyi, semmilyen változás nem történt a keretben, de éppen ezért megy ilyen jól, mert már három-négy éve együtt játszunk, mindenki ismeri a másikat a pályán kívül és belül egyaránt. Tudjuk, hogy mit akarunk, és emiatt minden úgy megy, ahogyan mennie kell” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak az egykori magyar bajnok kapus, Turi Géza fia.

Azonban csapata hiába áll az élen, a tavaszi-őszi rendszer miatt a BL-ben ismét a Klaksvík indulhat, azaz második helyezettként marad a Konferencia Liga.

„Ha szerencsés lesz a sorsolásunk, akkor lehet, pár fordulót mehetünk, de nem hiszem, hogy olyan messzire eljuthatunk, mint a Klaksvík tavaly” – jegyezte meg. De hozzátette, a jelenleg is zajló idényben a cél a bajnokság és a hazai kupa megnyerése.

Elárulta, hogy szívesen kipróbálná magát másik ligában, de előbb szeretné megszerezni a dán papírjait azért, hogy későbbi visszatérésekor ez már ne legyen akadály.

Itt nevelkedtem, itt éltem, ezért azt mondom, inkább feröeri játékos vagyok, nem pedig magyar. De ha a magyar válogatottól felhívnának, lehet, hogy elmennék. Szerintem nem mondanék nemet.

Korábban járt az NB II-es Pécsnél próbajátékon, kapott is szerződésajánlatot, de úgy gondolta, ez mégsem neki való csapat.

„Norvég, dán, izlandi első osztályú lehetőségeim is adódhatnak, angol másod- és harmadosztályú megkereséseim is vannak. Tavaly Magyarországra is hívtak, sőt a napokban volt egy NB I-es érdeklődő is. Korábban nem igazán szerettem volna dán papírok nélkül útra kelni. De most már úgy vagyok vele, idén, ha nem kapom meg, akkor is eligazolok. Nincs már időm várni.”

Olvasói sztorik