Magyar foci

Zsinórban ötödjére kapott ki a Paks, elképesztő bravúrral bukhatná csak a bajnoki címet a Fradi

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Puskás Akadémia 5-0-ra kiütötte szombaton a Paksi FC-t az NB I 29. fordulójának nyitómeccsén.

A hazai csapat sokkal határozottabban kezdett, ennek lett az eredménye, hogy Urho Nissila vezetést szerzett az első félidő derekán. Térfélcsere után indultak be igazán a felcsútiak, Jakov Puljic használt ki egy kecsegtető helyzetet, majd a csereként beálló Lamin Colley harcolt ki büntetőt, amit Nagy Zsolt értékesített. A szintén csereként beálló Komáromi György lőtt egy gyönyörű gólt szabadrúgásból, a végeredményt pedig Szolnoki Roland fejese állítota be a hajrában.

A Puskás Akadémia sikere egyben azt is jelenti, hogy a Paks már nem érheti utol az első helyen álló Ferencvárost. Mivel az egy meccsel kevesebbet játszó Fehérvár is csak beérni tudja pontszámban, ha a Fradi ki is kapna ötször egymás után, még akkor is 32-vel jobb a gólkülönbsége. Matematikailag lehetséges lenne, de gyakorlatban elképzelhetetlen, hogy innen már ne védje meg bajnoki címét az FTC.

Egyetlen öröme az lehet a paksiaknak, hogy bemutatkozott Vécsei Bálint a csapatban.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5-0 (1-0)
Felcsút, v.: Pintér
gólszerzők: Nissilä (23.), Puljic (60.), Nagy Zs. (73., 11-esből), Komáromi (80.), Szolnoki (89.)
sárga lap: Puljic (40.), Ormonde-Ottewill (76.), Colley (82.), illetve Kinyik (38.), Papp (41.), Szabó J. (59.), Osváth (71.)

Puskás Akadémia FC:
Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Markgráf, 86.) – Szolnoki, Plsek (Favorov, 86.) – Corbu (Batik, 81.), Nissilä (Komáromi, 67.), Nagy Zs. – Puljic (Colley, 67.)

Paksi FC:
Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács (Silye, a szünetben), Balogh (Böde, a szünetben), Papp, Windecker (Vécsei, 63.), Osváth – Haraszti (Tóth B., 76.), Könyves (Hahn, 63.)

Olvasói sztorik