Magyar foci

Az első percben gólt lőtt a Diósgyőr, az idény meccse kerekedett belőle

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A szezon egyik, ha nem a legszórakoztatóbb meccse kerekedett a Debrecen diósgyőri vendégjátékából az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A házigazda villámrajtot vett, már az első perc végén előnybe került egy fejesgóllal, de a továbbiakban sem állt le és Bright Edomwonyi a 22. percben szintén fejjel vette be a kaput. Úgy tűnt, fél óra alatt el is dőlhet a meccs, azonban Megyeri Balázs kivédte Pernambuco tizenegyesét, ami komoly fordulópontnak bizonyult.

Baranyai Nimród még a szünet előtt, Bárány Donát viszont térfélcsere után pár perccel talált be, ezzel kiegyenlített a Debrecen. Nem örülhettek sokáig a vendégek, Edomwonyi szemtelen csel után lőtte saját maga második, csapata harmadik gólját. Nem sokkal később a frissen beállt Gera Dániel első labdaérintésével maga elé tett egy labdát, a másodikkal pedig gólt lőtt, de erre a hajrában Hamzat Ojediran is betalált, vagyis a végjáték 4-3-ról indult. A rendkívül pörgős, izgalmas mérkőzés 5-3-as végeredményét a 18 éves Fekete Vince állította be egy kontra végén, aki élete első NB I-es meccsén lépett pályára.

Vereségével a Debrecen négy pontra leszakadt a negyedik Puskás Akadémiától, a dobogós Fehérvár mögött pedig hét pont a hátránya. A DVTK pedig matematikailag is bebiztosította, hogy nem esik ki, de ez nem is igazán fenyegette a csapatot ebben a szezonban.

Végeredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3 (2-1)
Miskolc, 6005 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Klimovics (1.), Edomwonyi (22., 60.), Gera D. (67.), Fekete V. (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.)
sárga lap: Lagator (29.), Dzsudzsák (64.)

Diósgyőri VTK:
Ogyincov – Bokros, Csorbadzsijszkij, Lund, Stephen – Bényei (Gera D., 66.), Vallejo, Klimovics (Holdampf, 66.) – Pernambuco (Feuillassier, a szünetben), Edomwonyi (Fekete V., 77.), Pozeg Vancas (Szabó L., 86.)

Debreceni VSC:
Megyeri – Baranyai, Romancsuk (Batai, 91.), Lagator, Ferenczi – Vajda (Szécsi, 69.), Manrique (Ojediran, a szünetben), Dzsudzsák, Loncar (Szuhodovszki, 69.), Domingues (Bódi, 86.) – Bárány

Olvasói sztorik