Magyar foci

„Amennyiben bármelyik játékos a klub hozzájárulása nélkül szüntetné meg a szerződését, a Kisvárda jogi lépéseket fog tenni”

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Kisvárda labdarúgócsapata hivatalos közleményben helyezett kilátásba jogi lépéseket a saját játékosaival szemben.

Az NB I-ben szereplő együttes a kiesés ellen küzd, öt fordulóval az idény vége előtt tíz pont a lemaradása a tizedik helyen álló Újpest mögött. Mivel már Révész Attila sportigazgató is úgy nyilatkozott, hogy nem hisz a bentmaradásban, több pletyka is napvilágot látott a keret átalakulását illetően. Erre reagálva adott ki közleményt a klub, amely felhívta rá a figyelmet, hogy az NB II-be zuhanva sem szűnnének meg a szerződések.

„Minden játékosunknak, így a külföldi állampolgárságú labdarúgóknak is határozott idejű munkaszerződése van a Kisvárda FC-vel. Ezen szerződések érvényességét az, hogy a csapatunk melyik bajnokságban indul, önmagában nem befolyásolja, mivel a másodosztályú labdarúgóbajnokság is hivatásos bajnokság” – írta a klub.

A közlemény ezután kitér rá, hogyha egy futballista szerződése felbontását kéri, akkor arra közös megegyezéssel sor kerülhet, de ehhez szükség van a Kisvárda hozzájárulására is. Amennyiben ezt nem várná meg egy labdarúgó, akkor viszont jogli lépéseket tesz majd a klub.

Amennyiben bármelyik játékos egyoldalúan, a klub hozzájárulása nélkül szüntetné meg a szerződését, abban az esetben a Kisvárda FC meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, azaz a nemzetközi szövetségnél, a FIFA-nál eljárást fog indítani az érintett labdarúgó és az új klubja ellen, mely eljárásban klubunk egyrészt kártérítés iránti igényét fogja majd érvényesíteni a játékossal szemben, akivel egyetemlegesen lesz felelős az új klubja, másrészt sportfegyelmi felelőségre vonást is kérni fog mind a játékos, mind a játékost esetlegesen szerződésszegésre facilitáló új klubbal szemben, amelynek eredményeként – amennyiben a sportfegyelmi felelősség megállapításra kerül- a játékos komoly, akár több hónapos eltiltásra számíthat, míg az új klub – a kártérítési egyetemleges felelősségen túl – minimum pénzbüntetésre, de akár ennél súlyosabb sportfegyelmi szankcióra is

– áll a közleményben.

A cikk előzménye, hogy bár Révész kijelentette, a másodosztályban is a légiósok megtartásával indulnának, de mégis felröppentek hírek, miszerint Mario Ilievszki csapatot válthat nyáron, amennyiben nem marad NB I-ben a Kisvárda.

Olvasói sztorik