Magyar foci

Fejrúgás és visszavont büntető után emberhátrányban nyert rangadót a Fehérvár

Koszticsák Szilárd / MTI
Mamoudou Karamoko duplájával nyert a Fehérvár
Koszticsák Szilárd / MTI
Mamoudou Karamoko duplájával nyert a Fehérvár
Az egy félidőn át tíz emberrel futballozó Fehérvár 2-1-re győzött szombaton a Paks vendégeként a labdarúgó NB I 28. fordulójának ezüstrangadóján.

Jobban kezdett a Paks, amely gyakran foglalkoztatta a vendégek kapusát, de csak egyszer állította igazi próbatétel elé Tóthot, aki akkor bravúrral védett. Többet támadtak a zöld-fehérek, ám Tóth újabb nagy védése után az első igazán veszélyes vendég kontra majdnem gólt eredményezett, de Karamoko ziccerben a keresztlécet találta el.

Két perccel később második kiugratásából már nem hibázott a francia csatár, így a Fehérvár szerzett vezetést (0-1), írta tudósításában az MTI.

A második félidőből alig néhány másodperc telt el, amikor Csongvai piros lapot kapott, mert fejbe rúgta Kinyiket. A kiállítás az emberelőnybe kerülő Paksot zavarta meg, ugyanis sok labdát vesztett a középpályán, ezekből pedig veszélyes ellentámadásokat vezetett a Fehérvár, sőt, a remekül futballozó Karamoko másodszor is bevette Szappanos kapuját (0-2).

Bognár György vezetőedző a 60. percben kettős cserével próbálta felrázni a paksiakat, akik fokozatosan azért mezőnyfölénybe kerültek, de Tóthnak csak egyszer kellett nagyot védenie a következő negyedórában. A hazaiak a hajrában sem tudtak újítani, a középre ívelések teljesen hatástalanok voltak, mégis sikerült váratlanul szépíteniük Balogh húszméteres bombagóljával (1-2), azonban a hátralévő időben Tóth védéseinek köszönhetően a Fehérvár létszámhátrányban is megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

A ráadásban ugyan Bogár játékvezető tizenegyest ítélt a Paksnak, miután a 16-oson belül Schön kezére pattant a labda,

ám a VAR jól látta, hogy a fehérvári játékosok nagyon taszítottak előtte, így a bíró végül visszavonta a büntetőt.

A második Paks sorozatban negyedszer kapott ki és öt kör óta nyeretlen, így egy pontra csökkent az előnye a négy bajnoki találkozó óta veretlen és harmadik helyen álló Fehérvárral szemben.

NB I, 28. forduló

Paksi FC – Fehérvár FC 1-2 (0-1)
Paks, 3511 néző, v.: Bogár
Paks: Szappanos – Szélpál (Kovács K., 32.), Kinyik, Szabó J. – Vas (Lenzsér, 76.), Papp, Windecker, Mezei (Balogh B., 60.), Silye (Haraszti, 60.) – Könyves, Szabó B. (Böde, a szünetben)
Fehérvár: Tóth B. – Fiola, Serafimov, Gergényi – Bese, Csongvai, Christensen (Katona M., 71.) Sigér (Tóth T., 93.), Schön – Karamoko (Gradisar, 71.), Stefanelli (Spandler, 54.)
gól: Balogh B. (84.), illetve Karamoko (23., 54.)
piros lap: Csongvai (46.)
sárga lap: Lenzsér (97.), illetve Tóth B. (79.), Fiola (97.)

 

Kisvárda Master Good – Újpest FC 4-1 (3-1)

 

Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

 

Az állás:
1. Ferencváros 27 mérkőzés/61 pont
2. Paks 28/50
3. Fehérvár 28/49
4. Debrecen 28/42
5. Puskás Akadémia 27/40
6. MTK Budapest 27/39
7. Diósgyőr 27/36
8. ZTE 27/35
9. Kecskemét 28/34
10. Újpest 28/34
11. Kisvárda 28/24
12. Mezőkövesd 27/20

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik