Magyar foci

Rettegésben tartja a Kisvárda az Újpestet

Balázs Attila / MTI
A kisvárdai Rafal Makowski bombagólt lőtt
Balázs Attila / MTI
A kisvárdai Rafal Makowski bombagólt lőtt
December 16-a után ismét négyet vágott az Újpestnek a Kisvárda labdarúgócsapata, amely 4-1-re nyert otthon a labdarúgó NB I 28. fordulójának szombati nyitányán. A bennmaradásért küzdő, 11. helyezett hazai csapat ezzel tíz pontra csökkentette hátrányát az előtte álló fővárosiakkal szemben úgy, hogy már csak öt forduló van hátra.

A Kisvárda már a nyolcadik percben vezetést szerzett, Makowski remek indításával Navratil lépett ki és a kifutó Banai fölött átemelte a labdát (1-0).

Jóval kezdeményezőbb volt ellenfelénél a hazai csapat, ezt újabb helyzet és kapura lövés jelezte, majd megszületett a második gól is: Koburi labdaeladása után Mesanovic passzolt higgadtan a vendégek kapujába (2-0).

A Kisvárda letámadásával meggyűlt a baja az Újpestnek, melynek védelme többször bizonytalankodott, támadást pedig alig tudott végigvinni a fővárosi együttes. A 28. percben azonban Ambrose remek kiugratást kapott a félpályáról Geigertől, majd a 16-oson belül Kovács Marcell eléje vetődve elkaszálta őt. A tizenegyest Ljujic a jobb alsó sarokba lőtte (2-1).

Nem sokáig örülhetett azonban az Újpest, hamarosan újabb hazai gól született szabadrúgás utáni fejesből (3-1). A vendég együttesnek a 11-est eredményező elfutáson kívül nem volt érdemi támadása, illetve a büntető volt az egyetlen kaput eltaláló kísérlete, írta tudósításában az MTI.

Mészöly Géza a második félidőre két cserével igyekezett belenyúlni a mérkőzés alakulásába, de nem járt sikerrel, csakhamar Makowski növelte a hazaiak előnyét egy bombagóllal (4-1).

Újabb kettős csere következett a vendégeknél a 63. percben, de az egyik friss beállót, Ganeát tíz perccel később térdsérülés miatt hordágyon vitték le a pályáról. Továbbra is sok helyzete volt a Kisvárdának, amely megérdemelten aratott fölényes győzelmet.

A Kisvárda a bajnokságban négy nyeretlenül megvívott mérkőzés után győzött, és a december 16-i összecsapásuk után megint négy gólt szerzett az Újpest ellen

NB I, 28. forduló

Kisvárda Master Good – Újpest FC 4-1 (3-1)
Kisvárda, Várkerti Stadion
v.: Pintér
Kisvárda: Kovács M. – Cipetic (Stefan, 71.), Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnyik (Osztrovka, 82.), Matic – Navratil (Ilievski, 89.), Makowski (Ötvös, 70.), Sapic (Camaj, 70.) – Mesanovic
Újpest: Banai – Pauljevic, Huszti, Anculasz (Csoboth, a szünetben), Koburi, Geiger – Radosevic (Kiss T., 63.), Mack (Tajti, a szünetben), Ljujic – Ambrose (Ganea, 63., Onovo 73.), Mörschel
gól: Navratil (8.), Mesanovic (17.), Matic (39.), Makowski (54.), illetve Ljujic (30., 11-esből)
sárga lap: Kovács M. (29.), Matic (69.), illetve Huszti (45+1.), Radosevic (53.), Mörschel (89.)

A másik délutáni mérkőzésen a vendég Kecskemét 1-0-ra kikapott a Debrecen otthonában. A vendégek immár négy forduló óta nyeretlenek, míg a Loki jelenleg a negyedik helyen áll.

NB I, 28. forduló

Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5244 néző
v.: Karakó
Debrecen: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Dzsudzsák (Romancsuk, 85.), Ojediran (Manrique, 65.), Szuhodvoszki (Loncar, 63.) – Vajda (Szécsi, 76.), Bárány, Bódi (Kocsis, 64.)
Kecskemét: Kersák – Nagy O. (Szabó A., a szünetben), Belényesi, Katona L. – Szűcs, Meszhi (Derekas, 70.), Zsótér (Nikitscher, 70.), Zeke (Leoni, 82.) – Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Lukács, Horváth K.
gól: Dzsudzsák (68., 11-esből)
sárga lap: Ojediran (53.), Szécsi (82.), Kocsis (89.), illetve Horváth K. (14.), Pálinkás (45+3.), Katona L. (62.), Belényesi (68.), Derekas (78.)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik