Magyar foci

Tokmac: Csercseszov a nehéz pillanatokban is mindig mellettem állt

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A svéd Djurgardenbe igazoló Tokmac Nguen egy interjúban mesélt a Ferencvárosnál töltött éveiről.

A norvég támadó elmondta a Nemzeti Sportnak, számára többet jelent a Fradi egy szimpla klubnál, hiszen először itt játszott Norvégián kívül, valamint rendkívül komoly sikereket ért el. Pályafutásának fontos állomása, ahol öt év alatt öt bajnoki címet nyert és még egy zsíros japán szerződésre is nemet mondott az FTC kedvéért.

„Senki sem kényszerített, senki sem gyakorolt rám nyomást, azért maradtam, mert az eszem helyett a szívemre hallgattam! Japánban valóban a ferencvárosi fizetésem többszörösét kereshettem volna, de nekem a labdarúgás nem csupán munka, hanem szerelem is. Úgy is mondhatnám, lojális katona vagyok. Ha valahol szeretek lenni, ha valahol jól érzem magam, ott a végsőkig kitartok. Biztos vagyok benne, a játékosok kilencvenkilenc százaléka elfogadta volna az ázsiai ajánlatot, én mégis büszke vagyok rá, hogy végül az érzéseimre hallgattam, és maradtam a Ferencvárosban” – mondta a támadó.

Tokmac arról is beszélt, milyen sokat jelentett számára a szurkolók szeretete, illetve az is, hogy az NB I legjobb játékosának választották 2020-ban. A korábbi edzőiről is beszélt, közülük két szakembert emelt ki.

„A Ferencvárosnál csupa karakteres edzővel dolgozhattam, de ha mindenképpen ki kellene emelnem valakit, Szerhij Rebrov és Sztanyiszlav Csercseszov lenne. Rebrov szakmailag emelkedett ki a többiek közül, Csercseszov pedig emberileg.

Sztanyiszlav Csercseszov állt hozzám érzelmileg a legközelebb, rendkívül jó kapcsolatom volt vele, éreztem, hogy bízik bennem, és nyugodtan mondhatom, tiszteltük is egymást. Ő a nehéz pillanatokban is mindig mellettem állt.

Tokmac Nguen 2019 elején érkezett a norvég bajnokságban szereplő Strömsgodset együttesétől. A támadó összesen 215 találkozón lépett pályára a Ferencváros színeiben, ebből 193 volt tétmérkőzés. Összesen 53-szor talált a kapuba, góljai közül hatot előkészületi összecsapásokon szerzett.

Kapcsolódó
„Köszönünk mindent” – elhagyja a Fradit az ötszörös magyar bajnok focista
Tokmac Nguen 2019 elején érkezett a magyar klubhoz, Svédországban folytatja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik