Magyar foci

„Az elmúlt évek tankönyvbe illő módon mutatják meg, hogyan tegyünk tönkre egy nagy múltú klubot” – a tulajdonosok ellen tüntettek a Honvéd-szurkolók

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Szeged elleni NB II-es bajnoki előtt tüntetést tartottak a jelenlegi tulajdonosok ellen a Budapest Honvéd szurkolói.

A klub évekig pengeélen táncolt, tavaly pedig már nem úszta meg, és története során másodszor esett ki az NB I-ből. De amíg a 2003-2004-es idényben egyből sikerült visszajutni az élvonalba, addig idén erre semmi esélye a kispesti csapatnak, amely 26 forduló után a feljutást garantáló második pozíciótól 18, míg  kiesést jelentő 15. helytől mindössze 5 pontra van.

Az évek óta tartó vegetálást unták meg a kispesti szurkolók, akik annak ellenére megtartották a hetekkel ezelőtt bejelentett tüntetést, hogy a héten arról lehetett hallani, hogy a jelenlegi tulajdonos, Bozó Zoltán eladná a klubot, és vevőjelöltek is lennének.

A jelenlegi tulajdonosok hétfőn lesznek itt ötödik éve, és a helyzet egyre rosszabb. Nem várhatunk tovább, mert nincs már mire, és nincs már kire várni. (…) Öt év alatt eljutottunk a kupagyőzelemtől az NB II alsóházáig.

A tulajdonosok másfél éve nem elérhetőek a nyilvánosság számára, és érdekes módon, ez az állapot a tüntetés bejelentésének köszönhetően az elmúlt héten megváltozott. Az egyikük megszólalt. De még mindig nem tudjuk, hogy mit hoz a holnap. Csak azt halljuk hogy tartozunk mindenkinek, csúsznak a fizetések, üres a kassza. Nincsenek felelősök, és nincsenek elvárások. Ezért senki nem teszi a dolgát normálisan. Mi itt vagyunk most is, de tudnunk kell hogy mire lehet számítani” – mondta a tüntetésen az egyik kispesti vezérszurkoló.

Megszólalt a csapat korábbi csatára, a Honvéddal öt bajnoki címet nyerő Kovács Kálmán is, aki úgy fogalmazott, az utóbbi évek tankönyvbe illő módon mutatják meg, „hogyan tegyünk tönkre módszeresen egy nagy múltú klubot”.

„Őszintén bízom benne, hogy csak hozzá nem értésből adódott a kialakult helyzet. Én nem hiszek az összeesküvés-elméletekben. Működő klubot csak akkor fogunk újra látni, ha végre valóban stabil gazdasági háttér lesz, és minden szereplő tisztában lesz a saját feladatával és azt – csakis azt csinálja! – lehetőleg minél jobban” – nyilatkozta a magyar válogatottban 56 meccsen szerepelt Kovács.

Volt, aki ennél keményebb üzenetet küldött a vezetésnek: „Kérjük a tulajdonosokat, hogy váljanak meg klubunktól, és be se tegyék többé a lábukat a stadionba! De még a környékét is nagy ívben kerüljék el!” – fogalmazott Csapó Gyula.

A tüntetés után a szurkolók bevonultak a Bozsik Arénába, hogy győzelembe hajszolják a csapatot, ám a Szeged máshogy gondolta, és 2-0-s győzelemmel elvitte a három pontot Kispestről.

 NB II, 27. forduló:

Aqvital FC Csákvár – Vasas FC 2-3 (2-2)
gól: Nagy Z. (23.), Dusinszki (45.), illetve Nagy Z. (9., öngól), Deutsch (34.), Baráth (51.)

 

HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC 0-2 (0-1)
gól: Pethő (27., 72.)

 

Tiszakécskei LC – Credobus Mosonmagyaróvár 0-1 (0-1)
gól: Szendeff (38.)

 

Szombathelyi Haladás – Budafoki MTE 2-0 (0-0)
gól: Kelemen (54., 63.)

 

ETO FC Győr – Soroksár SC 2-0 (0-0)
gól: Bumba (58.), Skvarka (90.)

 

BFC Siófok – Gyirmót FC Győr 2-4 (0-1)
gól: Dénes Cs. (46.), Posztobányi (76.), illetve Madarász (27., 70.), Kicsun (49.), Erdei (94.)

 

BVSC-Zugló – FC Ajka 0-2 (0-1)
gól: Csizmadia (36.), Babos (66.)

 

Budapest Honvéd – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)
gól: Zuigéber (21.)

 

hétfőn játsszák:
Nyíregyháza Spartacus FC – Pécsi MFC, Balmazújváros 20.00

 

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza 58 pont/26 mérkőzés, 2. Győr 54/27, 3. Vasas 54/27
Azonos pontszámnál a több győzelem rangsorol.

Olvasói sztorik