Magyar foci

A Honvéd FC tulaja hajszálnyira áll a klub eladásától

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A klub átvilágítása valóban megtörtént az egyik érdeklődő részéről. Folyamatosak a tárgyalások, ám azt egyelőre nem látom, hogy mikor zárhatjuk le ezeket az egyeztetéseket, mikor zárulhat le a klub eladása, hiszen ez nem csak tőlünk, hanem a tárgyalópartnerektől is függ

– válaszolta pénteken a Nemzeti Sport érdeklődésére Bozó Zoltán, a Honvéd FC tulajdonosa azzal a kiegészítéssel, hogy ettől még ezen a héten aligha fog megtörténni a tárgyalások lezárása.

Korább cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a Honvéd évekig pengeélen táncolt, de tavaly már nem úszta meg a kivívott sorsát, és ugyan egy, később az MLSZ által is elismert kapitális bírói tévedésnek köszönhetően, de tavaly nyáron története során másodszor esett ki az NB I-ből.

Idén semmi esélye az első osztályra a kispesti csapatnak, amely az NB II 26. fordulója után a feljutást garantáló második pozíciótól 18, míg  kiesést jelentő 15. helytől mindössze 5 pontra van.

Ennek ellenére többes számban beszél, vevő jelöltekről számol a tulajdonos, köztük egy lehetséges külföldiről, amely kapcsán Bozó Zoltán elmondta, azon a vonalon később kezdődtek meg a tárgyalások, így még nem jutottak el az átvilágítás szakaszáig,

Sajtóértesülések szerint a magyar érdeklődő a korábban a DVTK-t is irányító, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó cégcsoport lehet, de ezt az információt Bozó Zoltán nem erősítette meg, mert „A potenciális partnerek ragaszkodnak a titoktartáshoz, ezért részletesebb tájékoztatással egyelőre nem szolgálhatok”.

Azt viszont igen, hogy ha a magyar befektetővel nem sikerül megállapodniuk, akkor a külföldi érdeklődővel folytatják az egyeztetéseket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik