Magyar foci

Korábbi diósgyőri befektető lehet a Honvéd új tulajdonosa

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Évekig pengeélen táncolt a Honvéd, amely tavaly már nem úszta meg, és története során másodszor esett ki az NB I-ből. De amíg a 2003-2004-es idényben egyből sikerült visszajutni az élvonalba

idén erre semmi esélye a kispesti csapatnak, amely 26 forduló után a feljutást garantáló második pozíciótól 18, míg  kiesést jelentő 15. helytől mindössze 5 pontra van.

A csapat mellett a másodosztályban is kitartó Honvéd-tábor megunta az évek óta tartó vegetálást, és április hetedikére tüntetést szervezett a tulajdonosok ellen.

„A rendezvény célja: figyelemfelkeltő megmozdulás az 5 éves működése alatt mindent teljesen tönkretevő Metalcom leváltására. Klubunk soha nem tapasztalt mélységben van. A csapat közelebb a harmadosztályhoz, mint az elsőhöz. Milliárdos adósságot halmoztak fel, a dolgozók és a beszállítók fizetése rendszeresen késik.

A klub tulajdonosai nem jelennek meg a meccseken, nem nyilatkoznak a kialakult helyzetről, kerülik a nyilvánosságot, egyáltalán nem ismertek a jövőbeli szándékaik. A kilábaláshoz új tulajdonosra van szükség

– állt a szurkolók felhívásban.

A fideszes politikus, Bozó Zoltán cége, a metALCOM Zrt. 2019 áprilisában szerezte meg a Honvédot George F. Hemingwaytől. A távközlési technikával foglalkozó metALCOM 2018-ban azzal került a hírekbe, hogy évi 6,5 milliárd forintért üzemelteti a Magyarország szerb határán felhúzott kerítést.

Nos, úgy tűnik, a metALCOM-éra nemsokára véget ér Kispesten, a Sportálnak adott interjúban ugyanis Bozó elárulta, hogy eladják a klubot. A portál szerint hamarosan megszülethet a megállapodás,

és az új tulajdonos a korábbi diósgyőri befektető, Leisztinger Tamás, valamint a Mészáros Csoport egyik képviselője lesz.

A tüntetést szervező Honvéd-szurkolók a legfrissebb fejlemények ellenére sem fújják le a vasárnapi rendezvényt, amely „legfeljebb – adott esetben – átalakul egy búcsúbulivá” – írták a Twitteren.

A kispesti csapat az NB II következő fordulójában a negyedik Szegedet fogadja, amelytől ősszel 1-0-s vereséget szenvedett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik