Magyar foci bajnokok ligája

Orbán Viktor jóváhagyta, hogy Bajnokok Ligája-döntőre pályázzon az MLSZ

Mohos Márton / 24.hu
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök.
Mohos Márton / 24.hu
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök.

Magyarország kormánya támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy megpályázza a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája döntőjének rendezését.

A csütörtökön kiadott Magyar Közlönyben az olvasható, hogy a kormány garanciát vállal a döntőhöz, ez pedig nélkülözhetetlen része a pályázásnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata szerint. Egyúttal felhatalmazást adott a honvédelmi miniszternek, hogy a szükséges papírokat elküldje a szövetségnek.

A dokumentum szerint Orbán Viktor jóvá hagyta a pályázathoz szükséges garanciát, vagyis a kormány támogatását élvezi a szervezés.

Frissítünk!

A Honvédelmi Minisztérium is megerősítette a hírt, közleményét változtatás nélkül közöljük:

„A Magyar Kormány határozatának értelmében támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a 2026-os és 2027-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjére benyújtandó pályázatát és biztosítja az ehhez szükséges garanciavállalásokat. A Bajnokok Ligája-döntő érvényes pályázatának feltétele, hogy a Kormány képviselője – jelen esetben a honvédelmi miniszter – felhatalmazást adjon az UEFA által megkövetelt és megfogalmazott nyilatkozatok aláírására. A nyilatkozatok magukban foglalják a szükséges garanciákat. A Puskás Aréna 2019-es átadása óta adott már otthont Európa-liga-döntőnek, UEFA-szuperkupa döntőnek és Európa-bajnoki mérkőzéseknek is, melyek megrendezése mind a nemzetközi szövetség, mind a szurkolók körében sikert aratott.
A győztes pályázatról 2024 májusában várható döntés.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik