Magyar foci

Óriási dolognak tartaná az Eb-részvételt Rossi felfedezettje

Koszticsák Szilárd / MTI
Mocsi Attila (középen) Koszovó ellen debütált
Koszticsák Szilárd / MTI
Mocsi Attila (középen) Koszovó ellen debütált
2022 szeptemberében kapott először meghívást Marco Rossi szövetségi kapitánytól, de csupán másfél évvel később, a Koszovó elleni felkészülési mérkőzésen debütált a magyar labdarúgó-válogatottban Mocsi Attila. A török Caykur Rizespor 23 éves középső védője azt mondta, nagyon sokat dolgozott ezért és várta már a pillanatot.

„A klubcsapataimban átéltem már sok különleges pillanatot, gondolok itt például arra, amikor egy nappal a Rizesporba való igazolásom után már debütáltam a Trabzonspor elleni rangadón. De az, amit itt átéltem, teljesen különbözik ezektől” – nyilatkozta az Új Szónak.

Hozzátette, keményen dolgozik tovább, hogy minél több játékpercet kapjon a bizonyításra.

Tisztában vagyok azzal, hogy a következő két hónapban rengeteget kell dolgoznom, hogy a szövetségi kapitány beválogasson a júniusi keretbe. Ha ott tudnék lenni az Eb-n, az óriási dolog lenne….

Ehhez persze az is kellene, hogy klubjában visszaverekedje magát a kezdőcsapatba. Ugyan 22 bajnokin 1791 percet töltött eddig a pályán (és két gólt is szerzett), de a legutóbbi három bajnoki közül csak kettőt játszott, taktikai csereként az utolsó percekben.

„Volt egy sérülésem három héttel ezelőtt, ami miatt kikerültem a kezdőből, aztán pedig a csapat győzni tudott, szóval a vezetőedzőnek nem volt oka változtatni. Nem hiszem, hogy emiatt aggódnom kéne. Érzem, hogy ugyanúgy számítanak rám a továbbiakban, nagyon szeretnek odakint és én szintén nagyon szeretek ott lenni.”

Kapcsolódó
Kő-papír-ollózni kérték fel a magyar focistát, beleállt a kihívásba
Schäfer András nyert, így megtarthatta a mezét.
Olvasói sztorik