Magyar foci

Marco Rossi félidőben leordította a magyar válogatott játékosok fejét

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este 2-0-ra legyőzte Koszovót a Puskás Arénában, felkészülési mérkőzésen.

Lefújást követően nagyot buliztak a magyar focisták, elsőként pedig Ádám Martin és a debütáló Mocsi Attila sétáltak ki, hogy az újságírókkal beszélgessenek. Mindketten a csapategységet hangsúlyozták, illetve arra erősítettek rá, hogy jó érzés a magyar válogatott összetartásaira eljárni. Kisvártatva Dárdai Márton is megérkezett, aki a törökök ellen még csere volt, de Koszovó ellen már végig pályán volt.

A különbség az volt, hogy több időt töltöttem a pályán

– viccelődött, illetve azt is elmondta, hogy édesapja, Dárdai Pál is üzent neki és gratulált.

Szajki Bálint / 24.hu Dárdai Márton bátran vetette magát küzdelembe Koszovó ellen.

Teljesítményéről azt mondta, hogy jól sikerült a bemutatkozás. Az újságírók arról is kérdezték, melyik kapussal érezte jobban magát a pályán, de diplomatikusan csak annyit felelt, hogy mindkettő futballistával, Dibusz Dénessel és Gulácsi Péterrel is jól ment a közös munka.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik ezzel szemben nem volt ilyen visszafogott, először elmesélte, hogy Kleinheisler László poénkodott az első gól előtt, hogy milyen jól jött, amikor eladta a labdát, mert a visszatámadás vezetett gólhoz. Azért másnak is jutott még egy kis fricska, a második találat előtt szép passzt kiosztó Lang Ádámra azt mondta, végre használta az eszét védő létére.

„Örülök a tizennégy veretlen mérkőzésnek, a főnök is azt mondta, hogy folytassuk a sorozatot, ameddig tudjuk. Lassan viszont ott járunk, hogy nem veretlenek akarunk lenni, hanem győzni akarunk! Én így gondolkozom, de szerintem mindenki más is” – mondta Szoboszlai, hozzátéve, hogy az első félidővel elégedetlen volt.

Szajki Bálint / 24.hu

Természetesen nem lehetett Lang Ádámot érkezése után nem szembesíteni Szoboszlai poénjával, de a védő csak vigyorogva annyit mondott,

milyen korrekt srác!

Ezután azért kifejtette a véleményét a gólról is.

„Félidőben le lettünk… kiabálva, hogy miért nem lövünk, amikor van rá helyzet. Én mégis megpróbáltam más megoldást keresni. Megláttam Joe-t (a második gólt szerző Nagy Zsolt beceneve – a szerk.) a szemem sarkából, jól sikerült a passz, ő meg jól befejezte. Ha nem sikerült volna, talán nem állnék itt, mert a mester leszedi a fejemet!”

Szajki Bálint / 24.hu Lang Ádámra nagy szerep hárult a mérkőzésen.

Később azért kitért a mérkőzésre is, amit összességében úgy érezte, hogy jól megoldott a védelem és külön gratulált is Dárdainak. Ahogyan Dárdai és Szoboszlai, úgy Lang sem foglalt állást kapuskérdésben.

Így tett Szalai Attila is, aki a csapategységet és a közös küzdelmet is kiemelte, egyúttal elmondta, hogy hálás a válogatottnak és Marco Rossi szövetségi kapitánynak a töretlen bizalomért. A Freiburg védője egy kis szakmázást is vitt a beszélgetésbe, ő volt az első, aki betekintést nyújtott a félidei eligazításba.

Egy ilyen félidő után nem volt boldog a mester, kaptunk egy komoly fejmosást. Ennek meglett az eredménye, próbáltuk agresszívabban feljebb tolni a védekezést, az utolsó vonalat is, így a csatáraink is jobban le tudtak támadni, akár a kapusig előre lépve. Sokat számított, hogy az 50-50-es párharcokat az első félidőben rendre ők nyerték, a második félidőben viszont mi.

Azt is elmondta Szalai, hogy mindig is erősnek gondolta magát mentálisan, így a jelenlegi hullámvölgyből is előbb-utóbb ki fog jutni.

Szajki Bálint / 24.hu Szalai Attila végig pályán volt mindkét mérkőzésen.

A mezőnyjátékosok mellett természetesen Dibusz Dénest is kifaggatták az újságírók, de ő is elhárított mindenféle találgatást arra nézve, ki áll majd a válogatott kapujában az Eb-n. Elmondta, hogy jól sikerült a meccse, ahogyan Gulácsié is a törökök ellen.

„Mindketten stabil teljesítményt nyújtottunk, én is gratuláltam neki a pénteki találkozót követően, ő is gratulált nekem a mostani meccs után. Szerencsére adunk az újságíróknak még két hónapig témát! Ezen a két találkozón nem dőlt el semmi, mindkettőnknek az a fontos, hogy a klubunkban jó teljesítményt nyújtsunk és egészségesen maradjunk, aztán a kapitány eldönti, ki fog védeni. Ahogyan eddig is elmondtuk, akármelyikünk is lesz az, a másikban nem lesz tüske” – foglalta össze a koszovói meccs kapusa.

Szajki Bálint / 24.hu

Dibusz szerint egyébként nem csak az ő posztján lesz nagy verseny a csapatba kerülésért, de szerencsére nincs jó, vagy rossz döntés.

Teljesen nyugodtan tekintek az elkövetkezendő hónapok elé és ahogy nyilatkoztam is, nem fogok a Dunának menni, ha a Gula mellett dönt a kapitány. Nyilvánvalóan olyan szintű kapus, aki joggal lehet a válogatott első számú kapusa az Európa-bajnokságon, én pedig szintén bízom abban, hogy nyújtottam olyan teljesítményt, hogy ha mellettem dönt a kapitány, akkor is jó döntést hoz.

A magyar válogatott legközelebb június negyedikén lép pályára egy Írország elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Kirázott a hideg
Gólja után a csapatkapitány nevét skandálta a Puskás Aréna közönsége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik