Magyar foci

A válogatottból kimaradt Fradi-védő: Ott akarok lenni az Eb-n, minden erőmmel küzdeni fogok ezért

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Botka Endre, a Ferencváros védője azt mondta, mindent elkövet azért, hogy visszakerüljön a labdarúgó-válogatottba és a célja, hogy ott lehessen a nyári Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány, Marco Rossi ugyanis a törökök és a koszovóiak elleni felkészülési mérkőzésre nem válogatta be a játékost, aki az elmúlt években 25-ször lépett pályára a nemzeti együttesben, és egy gólt szerzett.

„Nagyon elgondolkodtatott, hogy ezúttal nem kaptam meghívót a válogatott keretébe. Nem számítottam rá, hogy így lesz, de sajnos ezt a döntést el kellett fogadnom. Mindent bele fogok adni, hogy visszaverekedjem magam a nemzeti csapatba.

Igyekszem minden téren fejlődni, jobb állapotba kerülni, hogy esélyem legyen újra bekerülni a válogatottba. Ott akarok lenni az Eb-n! Minden erőmmel küzdeni fogok ezért.

A pályafutásom során korábban többször kerültem már nehéz helyzetbe, amikor bizonyítanom kellett, hogy elég jó vagyok. Most is ez a helyzet, igyekszem visszanyerni Marco Rossi bizalmát” – nyilatkozta a ferencvárosi klubhonlapnak Botka Endre.

Marco Rossi a legutóbbi kerethirdetéskor úgy fogalmazott: egy ilyen tornán, mint az Eb, kell a nemzetközi tapasztalat, „így például Botka Endre, vagy Fiola Attila esetében az, hogy most nincsenek itt, nem jelenti azt, hogy júniusban sem lesznek”.

A magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal szerepel majd azonos csoportban a június 14-én kezdődő kontinensviadalon.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Fogalmam sincs, az Eb-n ki fog védeni, de kérem a szurkolókat, hogy támogassák a döntést
A magyar válogatott kedden Koszovó ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik