Élő Magyar foci

Szoboszlai tizenegyesgóljával folytatódott a válogatott veretlenségi sorozata

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Szoboszlai Dominik góljával 1-0-ra verte Törökországot a magyar futballválogatott idei első meccsén.

A magyar csapatnak Gulácsi és Schäfer személyében két nagy visszatérője volt, mindketten 2022 szeptemberében, az olaszok elleni hazai Nemzetek Ligája-meccsen szerepeltek utoljára a válogatottban. Akkor 2-0-ra kikaptunk, de azóta egyetlen ellenfél sem tudta megverni a magyar válogatottat, amely így 12 meccses veretlenségi sorozattal érkezett erre a találkozóra.

Intenzív letámadással kezdtek a törökök, és ezzel nem könnyítették meg a magyar csapat helyzetét a labdakihozataloknál. A meccs első két lövése a törököké volt, az elsőnél Kökcü még nem adott munkát Gulácsinak, a Baloghot kicselező Yildiz viszont éles szögből igen, de a magyar kapus résen volt. 25 percet kellett várni, mire először adott életjelet a magyar csapat, Sallai lövése azonban nem hozta a frászt a török kapusra.

Aztán a találkozó addigi legnagyobb helyzeténél is Sallai volt az egyik főszereplő, a másik pedig Gönuk, akitől a közeli lövésnél nagy bravúr kellett, hogy ne vágódjon a labda a léc alá. A félidő végén még a törökök is aktívkodtak, amikor egy percen belül kétszer is eltalálták a kapunkat, de nagy galiba egyik kísérletből sem lett.

Adrián Zoltán / 24.hu Kerkez hozta a szokásos harcos, lelkes játékát a bal oldalon, itt éppen Celik lövésébe állt bele.

Amikor a lengyel bíró lefújta az első felvonást, Szoboszlai meglehetősen vehemensen magyarázott Schäfernek, ám az újraindulás után már egészen más arcát mutatta a csapatkapitány. Aki kiharcolt egy szabadrúgást, majd a beívelése után Lang fejese egy védő kezét érintette, a büntetőt pedig Szoboszlai nagy erővel lőtte a jobb sarokba.

A nemrég magát a világ legjobb középpályásának tituláló, az Interben tényleg pazar idényt futó Calhanoglu nem tudta meglepni a léc alá tartó löketével Gulácsit, de sajnos mi sem tudtuk növelni az előnyünket, pedig Szoboszlai és Sallai ügyes összjátéka után Vargának még a csele is ült, ám Gönuk meccsben tartotta az ellenfelet.

A második félidő közepén újoncot avatott a válogatott, Dárdai Márton, a Hertha védője lépett testvére és édesapja nyomdokaiba. Épp Dárdai volt az, aki mellől a Juventusban játszó Yildiz elszakadt és ziccerbe került, ám Gulácsi legnagyobb védését bemutatva lábbal hárított. A hajrára kissé beszorultunk, ám így is mi szerezhettünk volna újabb gólt, illetve Schäfer szerzett is, ám a videózás után les miatt elvették.

Adrián Zoltán / 24.hu Kleinheisler a lefújás után majdnem összeverekedett Yüksekkel.

A törökök ellen 2007 óta nagyon megy a csapatunknak, mivel az öt egymás elleniből négy meccset nyertünk, az ötödik pedig döntetlen lett. A mostani győzelemmel Rossi csapata 13 meccses veretlenségi sorozatot hozott össze,

ilyenre utoljára az Aranycsapat volt képes az 1954-es vb-döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A magyar csapat kedden Koszovó ellen lép majd pályára.

A meccs összefoglalója:

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna, 60 ezer néző
v.: Frankowski (lengyel)
Magyarország: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 46.), Schäfer, Nagy Á. (Styles, 61.), Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B (Ádám M., 80.).
Törökország: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (B. A. Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.).
gól: Szoboszlai (48., 11-esből)
sárga lap: Akaydin (57.), Nagy Zs. (87.)

Nagyon megy a fociválogatottnak a törökök ellen

Szoboszlai Dominik góljával 1-0-ra verte Törökországot a magyar futballválogatott idei első meccsén. Nem volt igazán látványos meccs, a magyar csapat az első félidőben nem tudott mit kezdeni a törökök letámadásával, majd a második elején egy kezezés miatt megítélt tizenegyest Szoboszlai vert be a jobb sarokba. A folytatásban a törökök többször is veszélyeztettek, de a válogatottban több mint 500 nap után visszatérő Gulácsi remekül védett. A magyar válogatott – amely Dárdai Márton személyében újoncot avatott – ezzel 13 meccs óta veretlen, és a törökök ellen 2007 óta negyedszer nyert.. A csapat kedden Koszovó ellen lép majd pályára.

Vége!

1-0-ra nyertünk. A végén még Kleinheisler majdnem összeverekedett egy török játékossal.

2-0!

Egy török bedobás után szereztünk labdát, Kleinheisler lövése csúnyán kipattant a kapusról, Schäfer pedig begurította a kipattanót. Lehet, hogy elveszik, mert lesgyanús helyzetből indult.

Magyar cserék

Ádám Martin és Kleinheisler száll be, Sallai és Varga már pihenhet.

Beszorultunk

Kicsit magunknak is köszönhetjük, mert kicsiben akartuk többször is kihozni a labdát, de a török rendre elcsenték. Arda Güler csavarását aztán Gulácsi paskolta oldalra.

Gulácsi!!!!

Yildiz került helyzetbe az átvétellel, már csak Gulácsival állt szemben, de a kapus lábbal védeni tudott.

Újoncot avatunk!

Dárdai Márton először szerepel a magyar csapatban! Balogh Botond helyére jött a Hertha védője.

Varga ziccerét fogta a kapus

Szép játék volt: Szoboszlai tette ki jobbra Sallainak, aki Vargának készített elő, de a Fradi csatárának balos lövését Günok védte, a kipattanónál pedig Sallai és Szoboszlai egymást zavarta.

Jön a Real tinisztárja

Arda Güler is beszállt, a törököknél Yazici is új fiú. Ünal és Kökcü fejezte be a meccset.

Volt már jobb

Szoboszlai lőtt már óriási szabadrúgásgólt a törökök ellen. A mostani lövés viszont felejthetőre sikeredett.

Az első sárga

Szoboszlai indította volna a 16-osnál beinduló Sallait, akit Akaydin rántott le – egy sárgáért.

Megint Gulácsi

A pazar rúgótechnikával rendelkező Calhanoglu tűzte rá messziről, a labda szitált a levegőben, de Gulácsi ezt is kitolta, a kipattanót pedig Yildiz húzta fölé akrobatikus mozdulattal.

Vezetünk!

Szoboszlai két lépésről beverte a jobb alsóba.

Szünet

Nem igazán tudott kibontakozni a magyar válogatott, igaz, a törökök sem mutattak sokat, de elég jól megfojtották a játékunkat. Kíváncsian várjuk, mit talál ki Rossi!

Egy perc pluszban

Sokat nem állt a játék, érthető, ha nincs maratoni hosszabbítás, mint a katari vébén.

Olvasói sztorik