Magyar foci

„A sors nagyon keményen próbára tesz bennünket” – újabb pofont kapott az ETO

A Budapest Honvéd egygólos győzelmet aratott a második helyen álló ETO FC Győr vendégeként a labdarúgó NB II 24. fordulójának hétfői zárómérkőzésén.

A tavaly még élvonalbeli, de a másodosztályban is a bennmaradásért küzdő kispestiek, akik ősszel is felülmúlták a Győrt, az 59. percben emberelőnybe kerültek és büntetőhöz jutottak, amikor Szujó Attila rossz labdaátvétele után szabálytalankodott a gólhelyzetben kitörő Kerezsi Zalánnal szemben.

Holman Dávid ugyan kihagyta a tizenegyest, azonban a létszámfölényt néhány perccel később Keresztes Noel góljával kihasználták a fővárosiak. Sikerével a Honvéd négy pontra eltávolodott a kiesőzónától.

A hazaiak nagy lehetőséget szalasztottak el a feljutást jelentő első két helyért zajló küzdelemben, ugyanis vasárnap kikapott az éllovas Nyíregyháza Spartacus, a harmadik Vasas FC pedig döntetlent játszott. A Győr vereségével a nyírségiek előnye kilenc pont maradt, az angyalföldieket pedig csak több győzelmükkel előzik meg a zöld-fehérek.

„Természetesen minden vereség fájdalmas, különösen egy ilyen mérkőzés után. Jól futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, és abszolút nem érdemeltünk vereséget. Az utóbbi időben a sors nagyon keményen próbára tesz bennünket, de erősnek kell lenni, fel kell állni” – nyilatkozta Kuznyecov Szergej, aki február végén érkezett, és eddig három bajnokija közül másodszor szenvedett vereséget.

NB II, 24. forduló

ETO FC Győr – Budapest Honvéd 0-1 (0-0)

 

Az élcsoport állása:
1. Nyíregyháza 54 pont
2. Győri ETO 45 (14)
3. Vasas 45 (12)
4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 44
5. HR-Rent Kozármisleny 39

Kapcsolódó
A foci a játék, a Kispest nem! – egy hónap múlva tüntetni akarnak a Honvéd szurkolói
A csapat lassan a másodosztályban is kieső helyre sodródik.
Olvasói sztorik