Magyar foci

Hiába a szurkolói reklamálás, az MLSZ szerint a jegyértékesítési rendszer folyamatosan hibátlanul működött

Mohos Márton / 24.hu
30 ezer bérletet vásáoltak meg egy nap alatt a szurkolók
Mohos Márton / 24.hu
30 ezer bérletet vásáoltak meg egy nap alatt a szurkolók
A Magyar Labdarúgó Szövetség sikertörténetről beszél, hiszen mégiscsak rekordidő, öt óra alatt harmincezer bérletet adott el a magyar válogatott idei öt budapesti mérkőzésére, a szurkolók azonban rengeteg gondról számoltak be. Megkérdeztük az MLSZ-t.

Múlt pénteken, március elsején örömteli hírről számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos közösségi oldalán:

öt óra alatt harmincezer bérlet kelt el a válogatott idén sorra kerülő öt budapesti mérkőzésére.

Akadt ugyan kisebb probléma, mert eredetileg 10 órától lehetett volna bérleteket vásárolni, de nem sokkal a kezdés előtt leállt a meccsjegy.mlsz.hu oldal. Később a szövetség az időpontot 13 órára változtatta.

Elsőre csak a frissen bevezetett Szurkolói Klub tagjai vásárolhattak bérletet, akik még nem rendelkeztek tagsággal, azok hétfőn tehették ezt meg. Igen ám, de ahogy az MLSZ Facebook-oldalán lévő kommentekből és hozzánk beérkező olvasói levelekből kiderült, akadtak gondok.

Például a bejelentkezőket más személyek profiljába dobta be, így hozzáfér(het)tek mások személyes adataihoz, illetve a rendszer semmilyen azonosítót nem kért, nem volt klubtagságra utalás, így néhányan becsapva érezték magukat. A megújuló Szurkolói Klub ugyanis azt ígérte, az indulástól nyilvántartja a hűségpontokat a szurkolói aktivitás és elkötelezettség alapján és a klubtagság kölcsönös előnyökkel szolgál majd a hűségprogrammal egyetemben.

Szombaton kérdésekkel fordultunk az MLSZ-hez, amely szerda délután reagált is a felvetéseinkre. A szövetség válaszát módosítás nélkül közöljük.

Zavarmentes bérletértékesítés

„Összefoglalóan, a szurkolók és az MLSZ szempontjából is leglényegesebb információ, hogy a bérletértékesítés halasztott indítása senkit nem hoz(ott) hátrányba: aki bérletet szeretett volna venni, megtehette, megteheti, és a szurkolói elkötelezettséget jutalmazó pontokat az eredetileg meghirdetett feltételeknek megfelelően mindenki megkapja, illetve meg tudja ezután is szerezni.

Egyes kérdéseire válaszolva jelezzük, hogy a jegyértékesítési rendszer folyamatosan hibátlanul működött/működik.

Még az értékesítés 10 órára tervezett megkezdése előtt az MLSZ fennakadásokat észlelt a regisztrációs rendszer (tehát nem a jegyértékesítési rendszer) működésében, ezért a regisztrációs rendszer felfüggesztése mellett döntött, soron kívüli tájékoztatást kért a konkrét hibáról rendszer holland szállítójától, valamint azonnal általános vizsgálatot rendelt el. Ezzel párhuzamosan a jelentős érdeklődésre tekintettel és esetleges további probléma elkerülése érdekében a regisztrációs rendszer zavarmentes kiiktatása és az előszobarendszer aktiválása időigényére tekintettel döntést hoztunk arról, hogy a bérletértékesítést elhalasztjuk a tervezettnél 3 órával későbbi időpontra. Az átállás következtében a bérletvásárlás során – a korábbi évek gyakorlata szerint – szükséges volt a személyes adatok megadása, ezzel együtt a bérletértékesítés zavarmentes volt, öt óra leforgása alatt több mint 30 ezer bérlet talált gazdára.

Hasonlóan lényeges információ, hogy egyetlen szurkoló sem léphetett be más személy profiljába.

Ténylegesen előfordult – nem általánosan – olyan eset, hogy az mlsz.hu oldalon bejelentkező szurkoló nem a saját nevét láthatta az oldal fejlécében, de onnan tovább más profiljába nem léphetett be. Ezt a tényt hivatalos regisztrált GDPR-szakértő vizsgálata is megerősítette.

A fentiektől függetlenül érdemesnek látszik tisztázni (illetve az eredetileg meghirdetett feltételeket megismételni): a válogatott mérkőzésekre való jegyvásárlásnak/bérletvásárlásnak majd pedig a mérkőzésre az érvényes jeggyel vagy bérlettel való belépésnek nem feltétele a Szurkolói Klubtagság.

Ugyanakkor ahhoz, hogy a szurkoló részt vegyen a pontgyűjtő rendszerben, azaz a mérkőzésen való részvételért megkapja és gyarapítsa a neki járó pontokat, ahhoz Szurkolói klub-tagnak kell lennie.

A Szurkolói klubhoz eddig több mint 60 ezer ember csatlakozott, amire a többi szurkolónak is lehetősége lesz a regisztrációs rendszer újraindítása után. A 2024-ben gyűjtött pontok alapján először 2025 januárjától azok vásárolhatnak majd elsőként jegyet, bérletet, akik addig a legtöbb pontot gyűjtötték.”

Kapcsolódó
Leállt a jegyértékesítési oldal, órákkal eltolta a bérletvásárlást az MLSZ
Az eredetileg tervezetthez képest egy későbbi időpontban lehet majd bérlethez jutni a válogatott idei meccseire.
Olvasói sztorik