Magyar foci

Marco Rossi: Gond, hogy Szalai Attila továbbra sem játszik a Freiburgban, de köztünk a helye

Sebastian Frej/MB Media/Getty Images
Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Marco Rossi nem tervez nagy meglepetést a magyar válogatott Európa-bajnoki keretének összetételében.

A szövetségi kapitány egy Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, valószínűleg Dárdai Márton lesz az egyetlen új név a csapatban. Őt viszont már a márciusi felkészülési mérkőzéseken is pályára küldi, így lesz alkalma kicsit összecsiszolódni a társakkal. A középhátvédek kapcsán szóba került Szalai Attila is, aki a Hoffenheim után a Freiburgban is kevés játéklehetőséghet jut, 2024-ben összesen 95 percet töltött a pályán.

„Valóban gond, hogy Szalai Attila továbbra sem játszik a Freiburgban. Amilyen sok mérkőzés volt a lábában a törökországi időszakában, olyan kevés van most a Bundesligában. De jó helyen van, topjátékosokkal tréningezhet együtt, sokszor ez is többet ér, mintha valaki alacsonyabb színvonalú bajnokságban futballozna.

Ballábas belső védőként itt lesz Dárdai Márton vagy éppen Szalai Gábor is, de kettőjüknek együtt sincs még egyetlen válogatott mérkőzés sem a lábukban, míg Szalai Attilának már több mint negyven. És azt is figyelembe kell vennem, hogy amikor számítottam rá, többnyire jó teljesítményt nyújtott. Jelen állás szerint itt a helye közöttünk

– mondta Rossi, hozzátéve, hogy Balogh Botond is sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ha így folytatja, az olasz másodosztályú Parma belső védője is ott lehet az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott március 22-én Törökországot, négy nappal később pedig Koszovót fogadja a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen. Marco Rossi az ellenfelek kiválasztásával kapcsolatban elmondta, nem sok válogatott volt szabad ebben az időszakban, ugyanakkor a törökök elleni összecsapás kiváló felkészülés lesz a németek és a skótok elleni összecsapás modellezésére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik