Magyar foci

Ausztriából hazatérő tehetséggel erősített a Vasas

Marton Monus / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Bukta Csaba az U21-es válogatottban, Gera Zoltán irányítása alatt.
Marton Monus / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Bukta Csaba az U21-es válogatottban, Gera Zoltán irányítása alatt.

A Vasas labdarúgócsapata kedden bejelentette, hogy szerződtette Bukta Csabát.

A 22 éves szélső 2018 februárjában igazolt a Red Bull Salzburgba a Debrecentől, a Liefering mellett kölcsönben az Altach csapatát is erősítette. 2021-ben mutatkozott be az osztrák élvonalban, amelyben 63 mérkőzésen játszott. Bukta januárban vált szabadon igazolhatóvá és magyar, valamint külföldi ajánlata is volt, végül az NB II-es Vasassal szerződött 2026-ig.

Örökkévalóságnak tűnt az az egy hónap, amíg csapat nélkül voltam. Szeretnék segíteni a Vasason, hogy elérje a céljait, amelyek természetesen már az enyémek is, ez pedig a feljutás. A beleki edzőtáborban, az egymás elleni felkészülési mérkőzésen is jó benyomást tett rám az angyalföldi együttes, nagyon bízom benne, hogy a gyorsaságomat és a külföldön szerzett tapasztalataimat tudom majd kamatoztatni, és minél gyorsabban sikerül a beilleszkedés

– idézi a klub Bukta Csabát.

A szélsővel kapcsolatban azt is érdemes tudni, hogy több korosztályos válogatottban is szerepelt, így jól ismeri Gera Zoltán vezetőedző is az U21-es csapatban töltött időből. A Vasas harmadik helyen áll az NB II-ben, de csak egy pont a hátránya a feljutó helyen álló ETO FC Győr mögött.

Olvasói sztorik