Magyar foci

Kilenc nyeretlen bajnoki után győzött ismét a Mezőkövesd

Czeglédi Zsolt / MTI
Bőle Lukács szerezte a Mezőkövesd győztes gólját
Czeglédi Zsolt / MTI
Bőle Lukács szerezte a Mezőkövesd győztes gólját
November 25-e óta először nyert a Mezőkövesd labdarúgócsapata a hazai bajnokságban, az NB I sereghajtója meglepetésre a Debrecen vendégeként győzött 1-0-ra.

Az első félidő legnagyobb helyzetét a vendégek hagyták ki, amikor a 43. percben Cseri középre fejelt labdáját Drazic két méterről a kapu fölé fejelte, írta az MTI.

A szünet után nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a DVSC, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie. Egy idő után aztán kijött a szorításból a Mezőkövesd, olyannyira, hogy a másik oldalon veszélyeztetni is tudott, sőt, egy kipattanóból a csereként beállt Bőle hatalmas gólt lőtt, ezzel előnybe került a sereghajtó (0-1).

A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a DVSC, de a hősiesen védekező vendégeknek sikerült megóvniuk a kapujukat a góltól, jutalmul több mint három hónap után győzelmet ünnepelhettek.

NB I, 23. forduló

Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3364 néző
v.: Csonka
Debrecen: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi – Vajda B. (Tuboly, 74.), Loncar (Domingues, 58.), Ojediran (Manrique, 65.), Bódi (Dzsudzsák, 65.) – Szuhodovszki, Batai (Bárány, 65.)
Mezőkövesd: Piscitelli – Kojnok, Lukic, Pillár, Vajda S. (Szivacski, 71.) – Cseke, (Karnyicki 79.), Brtan, Szolgai (Szilágyi, 60.), Cseri (Bőle, 60.), Molnár G. (Hedlund, 71.) – Drazic
gól: Bőle (64.)
sárga lap: Lukic (12.)

Kapcsolódó
„Azt hittem, ott fog elfolyni a 11-es pontnál” – a Fradi kapusa szerint flegma volt a debreceni lövő
Varga Ádám a tizenegyespárbajban kivédte Kocsis Dominik lövését.
Olvasói sztorik