Magyar foci

Okos lövés döntötte el az NB I alsóházi rangadóját, a kapus szinte mozdulni sem tudott

A Kisvárda rendkívül fontos három pontot szerzett azzal, hogy hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Zalaegerszeget. A csapat még így is az utolsó előtti, azaz kiesőhelyen áll, de négy pontra megközelítette az Újpestet, amely még játszik a fordulóban.

A meccsen mindössze egy találat esett, az az első félidő hajrájában, Lucas a tizenhatoson kívülről, kapásból lőtt a kapura. A labda alighanem takarásban lehetett, mert a vendégek kapusa, Dombó szinte mozdulni sem tudott, végignézte, ahogy a lövés az alsó sarokban köt ki.

A győzelemre már csak azért is szüksége volt a Kisvárdának, mert a szintén kiesőhelyen álló Mezőkövesd is nyerni tudott a fordulóban. A ZTE a bajnokságban nagy formában volt, az előző öt bajnokijából négyet megnyert és egyszer döntetlent játszott, ezen a héten azonban címvédőként kiesett a Magyar Kupából, majd vereséget szenvedett Kisvárdán is.

Lucas volt a meccs embere a Sofascore-nál.

NB I, 23. forduló

Kisvárda Master Good-Zalaegerszegi TE FC 1-0 (1-0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1585 néző, v.: Erdős

 

Kisvárda: Petkovic – Melnyik (Navratil, 72.), Ötvös, Jovicic, Széles, Camaj – Nikolov (Makovski, 78.), Lucas, Cipetic (Rubus, 85.) – Mesanovic (Spasic, 85.), Filipovic (Ilievski, a szünetben)

ZTE: Dombó – Szendrei (Sajbán, 79.), Várkonyi, Safronov (Németh. D., 89.), Csóka, Mim – Bedi (Medgyes, 79.), Kiss B. (Vogyicska, a szünetben), Sankovic – Gruber (Croizet, a szünetben), Mance

gólszerző: Lucas (41.)

Kapcsolódó
Kilenc nyeretlen bajnoki után győzött ismét a Mezőkövesd
Bőle Lukács találata három pontot ért Debrecenben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik