Magyar foci

Megúszta a Liverpool-szurkolókat felbosszantó magyar kommentátorpáros

Adrian DENNIS / AFP
A Liverpool-szurkolók öröme a Ligakupa-győzelem után
Adrian DENNIS / AFP
A Liverpool-szurkolók öröme a Ligakupa-győzelem után

A február 25-i, Liverpool-Chelsea Ligakupa-döntőt követő viselkedésével alaposan felbosszantotta a szurkolókat Monoki Lehel és Sebők Vilmos, akik a Wembleyben tiszteletlen viselkedésükkel vívták ki a drukkerek nemtetszését.

A találkozót Magyarországon az Arena4 csatorna közvetítette, amelynek része volt az is, hogy a szakkommentátorként alkalmazott Sebők Vilmos a helyszínről tudósított. Nem sokkal a trófea átvétele után a liverpooli drukkerek elénekelték a klub emblematikus himnuszát, a You’ll Never Walk Alone-t, amely közben azonban Sebők vicceskedni akart és eljátszotta, mintha ő vezényelné a kórust.

A videót Monoki Lehel, a csatorna egyik kommentátora és műsorvezetője tette közzé, aki szintén a helyszínen látta az összecsapást, de annyira nagy felháborodást keltett az eset szurkolói körökben, hogy hamarosan törölte inkább a bejegyzését.

A botrány miatt előbb a felek, majd a Network4 Media Group is bocsánatot kért, egy hét után pedig nyilvánosságra hozták a belső vizsgálat eredményét.

„A Network4 Media Group lezárta a Ligakupa-döntőn történtekhez kapcsolódó vizsgálatát, amely megállapította, hogy kollégáink az adott helyzetben helytelenül jártak el. Mindezért figyelmeztetésben részesültek, amelynek részleteit társaságunk belső ügyének tekinti.

Monoki Lehel, Sebők Vilmos és a Network4 Media Group ismételten elnézést kér azoktól, akik megbántva érezték magukat, és ezzel az ügyet lezártnak tekinti

– olvasható.

Kapcsolódó
Ha egy magyar szakkommentátor kigúnyolja az ikonikus klubhimnuszt, akkor semmit nem tud arról, mit jelent a futball Liverpool városának
Az angol Ligakupa-döntő után a Match4 sportcsatorna kommentátorai, Sebők Vilmos és Monoki Lehel kigúnyolták a győztes Liverpool klubhimnuszát. Holott Liverpoolban a You’ll never walk alone fontosabb a nemzeti himnusznál.
Olvasói sztorik