Magyar foci

74 percet emberhátrányban játszott, tizenegyesekkel ment tovább a Fradi a kupában

Czeglédi Zsolt / MTI
Bárány Donát (Debrecen) és Myenty Abena (Ferencváros) csatája
Czeglédi Zsolt / MTI
Bárány Donát (Debrecen) és Myenty Abena (Ferencváros) csatája
Bejutott a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe a Ferencváros, miután idegenben tizenegyesekkel búcsúztatta a Debrecent.

Az első félidőből negyven perc úgy telt el, hogy sok említésre méltó nem történt, ám a félidő hajrája nagyon izgalmasan alakult. Előbb Dzsudzsák távoli lövését védte Varga, majd a másik oldalon Besic 18 méteres, megpattanó lövését Megyeri bravúrral védte.

A labda azonban megpattant Manrique kezén, Karakó játékvezető megnézte a videót, és büntetőt ítélt, amit Pesic belőtt (0-1).

A második félidő azonban rémálomszerűen kezdődött a vendégek számára, a 46. percben a kiugró Dominguest Abena lerántotta, jogosan villant a piros lap.

A megfogyatkozott Ferencváros jól harcolt, ám a 80. percben egyenlített a Debrecen. Ezúttal Domingues lövése Cissé kezét érte, a tizenegyest Bárány a bal alsó sarokra lőtte, Varga védett ugyan, de a kipattanót már nem hibázta el a debreceni csatár (1-1).

Ezt követően a kispad is megfogyatkozott, Dejan Stankovic olyan hevesen reklamált, hogy segítői sem tudták megfékezni, a bíró ezt nem nézhette tétlenül és kiállította a szerb szakembert.

Miután az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás, amelynek első félidejében Varga, a másodikban Megyeri kapusnak akadt védenivalója. Gól azonban nem született, így a döntés a tizenegyesekre maradt.

A Ferencváros kezdett, Kodro az elmozduló Megyeri mellett belőtte a bal sarokba (0-1), Bódi keményen felvarrta a labdát a jobb felsőbe (1-1). Abu Fani is a jobb felsőt választotta (1-2), Kocsis a jobb alsót, de Varga szép vetődéssel kivédte.

A harmadik körben Ramírez is a kapu jobb oldalát választotta (1-3), majd miután a két csapat játékosai kicsit dulakodtak a kezdőkörben, Szuhodovszki is belőtte a saját tizenegyesét (2-3). Marquinhos szintén a jobb oldalt nézte ki, sikerrel (2-4), Ferenczi a bal alsóba lőtt (3-4).

A mindent eldöntő lövésre Zachariassen érkezett, és ugyan Megyeri jól vetődött, a labda átjutott rajta (3-5).

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 3-5
gól: Bárány (81.), illetve Pesic (45+1.)
piros lap: Abena (Ferencváros, 46.)

 

Mezőörs KSE (megyei I.) – Vasas FC (NB II) 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel 4-5
gól: Végh (81.), illetve Berecz (57.)

 

HR-Rent Kozármisleny (NB II) – MTK Budapest 0-3 (0-2)
gól: Jurina (9., 35.), Antonov (48.)

 

Veszprémi SC (NB III) – Kecskeméti TE 0-2 (0-0)
gól: Zsótér (59.), Katona L. (90.)

 

Tiszakécskei LC (NB II) – Kisvárda Master Good 0-3 (0-0)
gól: Makowski (56., 58.), Ilievski (66.)

Kapcsolódó
Uram segített, Gera megúszta a kínos debütálást a Vasas kispadján
Tizenegyesekkel sikerült legyőzni a megyei riválist a kupában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik