Magyar foci

Büntetőeljárást folytatnak az Újpest-Fradin megégett szurkoló ügyében

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága az Újpest-Ferencváros mérkőzésen megsérült szurkoló ügyében, írja az ATV.

A vasárnapi derbin egy szurkoló súlyos égési sérüléseket szenvedett, miután ruhája egy pirotechnikai eszköz miatt meggyulladt. Az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat korábban azt felelte kérdésünkre, hogy „a sérült maga jelentkezett a rendezvényt biztosító mentőegységnél, majd vizsgálat közben eltávozott, így kórházba szállításra nem került sor”.

A cikkünk megjelenése után az ATV-nek, valamint szerkesztőségünknek is írt a megsérült, 16 éves szurkoló édesanyja. Szerinte felülről eshetett pirotechnikai eszköz a fiára, akinek nyaka teljesen, a felső teste szórtan égett meg, de még a hasán is vannak mély égési nyomok. Állítása szerint a helyszínen senki nem segített a fián, az ott lévő mentősök a Honvédkórházba küldték, mondván a helyszínen nem tudják ellátni. Végül a fiút a szülei vitték el a Balesetibe.

Az anya azt is írta, hogy a Balesetiben a jegyzőkönyvet felvevő rendőrök a Megyeri úti kapitányságra küldték őket, ahol „feljelentést tettünk, a másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt”.

Az atv.hu kérdésére a rendőrség azt válaszolta, „esettel összefüggésben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik