Magyar foci

A Diósgyőr egy félidő alatt kiejtette a Magyar Kupa címvédőjét

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Diósgyőr labdarúgócsapata kedd este 4-2-re legyőzte a Zalaegerszegi TE-t, ezzel továbbjutott a MOL Magyar Kupában.

Villámrajtot produkált a DVTK, először Gera Dániel érkezett teljesen üresen egy szögletre, amit a kapuba bólintott, majd Rudi Pozeg Vancas szerencsésen megpattanó lövése landolt a hálóban.

Ezután csendben csordogált a mérkőzés, de még a szünet előtt Szabó Levente is kapuba passzolta Pozeg Vancas centerezését az ötösről. Szünetben hármat is cserélt Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője, aminek hatására átvette a mérkőzés irányítását is. Ennek köszönhetően tíz perc alatt jött is a szépítés, az egyik csere kapott jó labdát, Mim Gergely középre lőtt passzát pedig Sajbán Máté lőtte kapuba.

Nem tudott azonban további helzeteket kidolgozni a vendég csapat, viszont a DVTK kontráiban érezni lehetett a veszélyt. A 75. percben végleg megpecsételődött a zalaiak sorsa, Bright Edomwonyi picit váratlanul ellőtt labdájába csak beleért Dombó Dávid, de védeni nem tudott – pedig ezt azért illett volna.

Marco Lund még összehozott egy büntetőt a hajrában, miután egy tisztázás során rálépett Mim lábára. A videobíró segítségével megítélt tizenegyest Yohan Croizet magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba.

Ezzel a győzelemmel Vladimir Radenkovic mindkét meccsét megnyerte a Diósgyőr vezetőedzőjeként, ráadásul a Fehérvár elleni bajnoki után újra négy gólt lőtt a csapata.

Végeredmény – MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Diósgyőr-Zalaegerszeg 4-2 (3-0)
Gólszerző: Gera (8.), Pozeg Vancas (13.), Szabó L. (45.), Edomwonyi (75.) ill. Sajbán (54.), Croizet (83.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik