Magyar foci

„Biztos vagyok benne, hogy Horváth Krisztofer készen áll a Serie A-ra”

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

Horváth Krisztofer készen áll az olasz élvonalbeli bajnokságra, nyilatkozta menedzsere, Vörösbaranyi Armand.

A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy a Kecskemét támadójának menedzsere nyilatkozott a Sport Italiának. Az apropót az adta, hogy Horváth még mindig a Torino játékosa, csak kölcsönben szerepel az NB I-es csapatnál.

„Még jobb idénye van, mint az előző. Őrült számokat produkál. Sok mutatóban vezeti a bajnokságot. Korát tekintve ez kiváló eredmény egy olyan fejlődő bajnokságban, mint a magyar” – mondta Vörösbaranyi.

A válogatott támadó nem csak összetett statisztikai mutatókban fejlődött, az előző szezonban 24 találkozón hét gól és két gólpassz volt a mérlege, míg a jelenlegi idényben már kilenc gólt lőtt és nyolc gólpasszt adott 22 meccsen. A fejlődés tehát tagadhatatlan.

Amellett, hogy a pályán előrelépett, emberileg is hatalmasat fejlődött. Megértette, hogy a tehetsége egy ajándék és nem pazarolhatja el. Hatalmas szíve van és napról napra egyre több vezetői képességet mutat. Biztos vagyok benne, hogy készen áll a Serie A-ra, de nyilvánvalóan ez az edzői stáb döntése lesz.

– idézte Vörösbaranyit a Sport Italia.

A menedzser egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy Horváth Krisztofer extrán motivált, hiszen szeretne bekerülni a nyári Európa-bajnoki keretbe is. Ehhez pedig nagyot kell alakítania az NB I-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik