Magyar foci

Robbent idéző góllal nyert a Kisvárda Mezőkövesden

Kilenc hazai bajnokit követően lépett pályára ismét idegenben a Kisvárda, amely hátrányból fordítva tudta legyőzni a Mezőkövesdet 2-1-re, ezzel pedig elmozdult az utolsó helyről.

Kuttor Attila távozása után a mezőkövesdi kispadra leülő szerb Milan Milanovic már a 3. percben örülhetett, mivel a Lippai kezezése miatt megítélt 11-est Stefan Dražić lőtte a kisvárdai kapuba, ezzel megszerezve a kilencedik gólját ebben a szezonban.

A gólt követően a vendégeknek volt több helyzetük, de a mezőkövesdiek kapusa, Kovácsik mindegyik lövést könnyedén hárította, egészen a 27. percig, amikor Cipetić az alapvonalról visszapasszolt labdáját Filipović vágta be a rövidre. A félidőben több említésre érdemes lehetőség nem adódott, így döntetlennel vonulhattak az öltőzőbe a csapatok az első 45 percet követően.

Az összeségében kiegyenlített játékot hozó első félidő után az 56. percben megfordította a mérkőzést a Kisvárda: a korábban még gólpasszt adó Cipetic megidézte a mezőkövesdi stadionban Arjen Robbent, ugyanis a korábbi holland klasszis mintájára a jobboldalról befelé húzva indult el a kapu felé, amit a mezőkövesdi Gomis tisztes távolságból kísért, így a kisvárdai játékos senkitől sem zavartatva, egy tizenhatoson kívülről indított gyönyörű tekeréssel szerezte meg a második vendég gólt.

A szakadó esőben sokat csúszkáltak a játékosok. A kisvárdai fordítás után sokáig nem alakult ki komoly veszély a kapuk előtt, lassan csordogált a mérkőzés, azonban a 92. percben a mezőkövesdi gólt szerző Dražić előtt még akadt esély az egyenlítésre, azonban a kisvárdai védőktől szorongatva az ötösön belülről csak a kivetődő Petkovićba sikerült lőnie a labdát, így 2-1-es vendég győzelemmel zárult a kiesési rangadó.

Kapcsolódó
Visszavont piros lap és kihagyott büntető – Kecskeméten bukott el az Újpest
A hazai csapat egy korai góllal legyőzte a fővárosiakat.

Ezzel a sikerrel a Kisvárda elmozdult az utolsó helyről és egy ponttal megelőzte a tabellán a Mezőkövesdet. A kisvárdaiaknak 17, míg a kövesdieknek 16 pontjuk van, a még bennmaradást jelentő helyen álló Újpest eddig 24-et gyűjtött.

NB I, 21. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-2 (1-1)

Mezőkövesd: Kovácsik – Szivacski, Lukic, Beriasvili, Vajda – Cseke (Szalai, 73.), Gomis (Brtan, 61.) – Samperio (Molnár, 61.), Cseri (Da. Babunszki, 61.), Bőle (Hedlund, 73.) – Drazic

Kisvárda: Petkovic – Lippai, Jovicic, Ötvös – Navratil, Cipetic (Makowski, 89.), Matic, Nikolov (Lucas, 85.), Körmendi – Filipovic (Ilievski, 66.), Mesanovic (Balogh, 65.)

gólszerzők: Drazic (3., 11-esből), illetve Filipovic (28.), Cipetic (57.)

sárga lap: Lukic (35.), Szalai (88.), illetve Ötvös (83.)

Olvasói sztorik