Magyar foci

Dibusz: A 2013-as 1-8 nagyon fájó pontja a magyar futballnak, de azóta teljesen kicserélődött mindkét csapat

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön a 3. csoportba sorsolta ki a magyar labdarúgó-válogatottat Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina mellett.

Nem sokkal a sorsolás után Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte az eredményt és bár elmondása szerint ezen a szinten mindenképp erős riválisokkal számolt, bizakodva várja a 2024-2025-ös kiírást.

„Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés – számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek” – mondta Rossi.

Dibusz Dénes az M4 Sportnak arról beszélt, hogy számára pikáns lesz a Bosznia-Hercegovina elleni két összecsapás, mert a Ferencvárosban több bosnyák csapattársa is van.

„Lehet most már egy kicsit meg is unja egymást a két válogatott” – mondta a németekről a 33 éves kapus arra utalva, hogy a 2021-es Eb óta immár a negyedik sorsoláson akad össze a két csapat, majd kitért Hollandiára is.

A hollandokkal jó néhány éve nem játszottunk, ezért érdekes erőfelmérő lesz. A legutóbbi, 2013-as 1-8 nagyon fájó pontja a magyar futballnak, de azóta teljesen kicserélődött mindkét csapat. Az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfele a válogatott.

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor. Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes fináléért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

Olvasói sztorik