Magyar foci

Ezek vezethettek oda, hogy Kuznyecovot napokkal az idei első meccs előtt kirúgta a Diósgyőr

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI

Erősen tért vissza az NB I a téli szünetből, ugyanis két nappal az első idei forduló kezdete előtt a DVTK közölte, hogy menesztették a vezetőedzőt, Szergej Kuznyecovot.

Senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni

– mondta dr. Magyar Mátyás, a klub tulajdonosa, aki annyit még elárult, hogy a döntés egy folyamat eredménye, és már látták korábban, hogy eljön majd ez a pillanat.

Az okokat a kluboldalon megjelent közleményben nem fejtették ki, de a Sportal és a boon.hu is úgy tudja, a fiataloknak szánt percek állhatnak a háttérben. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis 335 millió forintot ad, ha a klubok 1485 percnyi játéklehetőséget biztosítanak a fiatalszabálynak megfelelő játékosoknak, a DVTK viszont ebben a mutatóban nem áll valami jól, az első 17 fordulóban Jurek Gábor 127, Bényei Ágoston pedig 284 percet focizott az NB I-ben. Vagyis összesen 441 percnél jár ebben a mutatóban Diósgyőr.

A boon.hu a cikkében kitér arra is, hogy Kuznyecov számított arra, hogy a Lukács Dániel és Marin Jurina értékesítéséből befolyt összegből gólerős csatárt igazol a klub, de ez eddig még nem történt meg.

Ezek vezethettek oda, hogy bár feljuttatta a csapatot a másodosztályból, és 2026 nyaráig szóló szerződés kötötte a DVTK-hoz, a vezetőség mégis menesztette a vezetőedzőt. A felkészítés hajrájában, valamint a Debrecen elleni bajnokin Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója irányít majd. A Diósgyőr a hetedik helyről várja a tavaszi folytatást.

Olvasói sztorik