Magyar foci

A kapu mögött medvék kergetik a farkasokat, de a magyar edző megbékélt a sorsával

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Aczél Zoltán jól érzi magát Kozármislenyben
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Aczél Zoltán jól érzi magát Kozármislenyben

Megbékélt sorsával és nincsenek már nagyra törő álmai Aczél Zoltánnak, aki megbélyegzett edző lett azzal, hogy a bíróság egy fogadási csalásban bűnösnek találta, és 2017-ben felfüggesztett börtönnel és 100 ezer forintos büntetéssel sújtotta.

Az egykori kétszeres válogatott védő játékosként megfordult az Újpest, a Siófok, a PMFC és a Vác NB I-es csapataiban, légiósként szerepelt Dél-Koreában (Daewoo Royals), Svájcban (Lausanne-Sport) és Ausztriában (SV Ried, TSV Hartberg), dolgozott szövetségi edzőként Erwin Koeman kapitány segítőjeként is.

Büntetését követően 2021-ben tért vissza a futballba, 2021-22-ben megnyerte a Kozármislennyel az NB III Közép csoportját, ám a feljutott csapatot végül elhagyva elfogadta a III. Kerület ajánlatát. Tavaly nyáron aztán visszatért Kozármislenybe, ahol csapatával jelenleg az 5. helyen áll.

Ez a csapat a nyugalom, a béke szigete, csendben, szerényen lehet dolgozni, rend és fegyelem van ennél a kis klubnál. Amikor a nyáron visszatértem, a vezetők az mondták: maradjunk bent! Ez lehetett a reális cél, semmi több

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Az 56 éves szakember azt mondta, amióta megtépte az élet, azóta mindig a földön jár.

„Megbékéltem a sorsommal, és ha bohém is vagyok időnként, nem bolondultam meg. Már nincsenek álmaim, mert tudom, milyen rossz tud lenni az ébredés. Ezért a mában élek, és megélek minden jót” – tette hozzá.

Azt mondta, bár csapatának teljesítménye feljogosíthatná arra, hogy reménykedjen, de tudja, hogy a fiataloké a jövő.

Főleg úgy, hogy az NB I-es klubok felénél külföldi edzőt alkalmaznak, és van százötven olyan szakember, aki elvégezte az NB I-es kispadhoz szükséges tanfolyamot, iskolát.

„Engem a Kozámislenynél mindennap megölelnek, szeretettel köszöntenek, és nem foglalkozom azzal, hogy a riválisok a törökországi napfényben készülnek a tavaszra, miközben mi a mínusz öt Celsius-fokban rohangálunk a PEAC-műfüvön, ahol a kapu mögött medvék kergetik a farkasokat…”

Kapcsolódó
Ha Újpestről hívnák, Aczél nem tudna nemet mondani
Nem lenne probléma számára az NB I, de hogy mindenáron akarná-e az már nem biztos.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik