Magyar foci

Példaértékű, ahogy a Feyenoord köszöntötte a tatabányai varázslót, Kiprich Józsefet

MAURICE VAN STEEN / ANP via Getty Images)
Kiprich József hihetetlen fogadtatásban részesült Rotterdamban
MAURICE VAN STEEN / ANP via Getty Images)
Kiprich József hihetetlen fogadtatásban részesült Rotterdamban

Hősnek kijáró ünneplésben részesült vasárnap az FC Twente elleni hazai mérkőzésen Kiprich József, akit a Feyenoord díszvendégként fogadott a bajnokin.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Feyenoord Rotterdam (@feyenoord) által megosztott bejegyzés

A 70-szeres magyar válogatott támadó 1989-ben érkezett Rotterdamba, és a következő években a közönség kedvencévé vált. A Feyenoordnál eltöltött hatéves időszak csúcspontja az 1993-as bajnoki cím volt, de négyszer nyert Holland Kupát (1991, 1992, 1994, 1995), egy holland Szuperkupát (1991), míg a KEK-ben 1992-ben elődöntőt játszhatott.

Az 1995-ös kupagyőzelem után érzelmes búcsú következett De Kuipban, ahol ezrek torkából zengett a „Jóóózsef, Jóóózsef” kiáltás.

A 60. életévét tavaly betöltő legenda tehát visszatért, és elképesztő ünneplésben volt része.

„Szombaton érkeztünk meg a családommal Hollandiába, pihentünk, majd vasárnap vettünk részt a programokon. A klubvezetőkkel és a régi társakkal volt egy közös ebéd is, jókat beszélgettünk és nosztalgiáztunk, felelevenítettünk régi sztorikat és emlékezetes meccseket. Ami a Feyenoord–Twente mérkőzés előtti ünnepséget illeti – erre nem találok szavakat…

Elképesztő volt a hangulat, majd’ ötvenezer szurkoló kiabálta a nevemet, megelevenedtek a régi szép idők

– nyilatkozta Kiprich a Nemzeti Sportnak.

A holland lapok szinte kivétel nélkül beszámoltak Kiprich hollandiai útjáról. „A Feyenoord köszöntötte a tatabányai varázslót” – írta a Telegraaf, kiemelve, hogy az egykori klasszis még mindig rendkívül népszerű a városban.

„A tatabányai varázsló még mindig rendkívül népszerű a Feyenoordnál. Amikor Kiprich kiszállt a furgonból az edzőkomplexumban, az emberek fényképezkedni akartak vele. A szurkolók a nevét énekelték és gigantikus transzparenst akasztottak ki a lelátóra: «Tatabánya varázslója, Dél hőse!» A Het Legioen így bánik a hőseivel” – írta az Algemeen Dagblad.

A Volkskrant cikkének címe szerint:

A Kiprichhel való találkozás jobban megmelengeti a szíveket a De Kuipban, mint egy párharc a Twentével

És ez valóban igaz lehetett, a gól nélküli döntetlen miatt ugyanis elég csalódottak voltak a drukkerek.

Kapcsolódó
„Egy volt közülünk, és ő volt a legintelligensebb játékos a csapatban” – 60 éves Kiprich József, a Tatabányai varázsló, akiért ma is rajonganak a Feyenoordnál
60. születésnapját ünnepli Kiprich József, akit két csapatánál, Tatabányán és a holland Feyenoordnál is legendaként tisztelnek. Kiprich hat évet töltött légiósként a rotterdami klubnál, ahol közvetlen személyiségével, mentalitásával és góljaival hatalmas közönségkedvencnek számított, és a rajongás azóta is tart a holland szurkolók részéről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik