Magyar foci

Megvan, hol lesz a magyar válogatott bázisa a foci-Eb-n

GEORGI PALEYKOV / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
GEORGI PALEYKOV / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A bajorországi Weiler im Allgäuban lesz a magyar labdarúgó-válogatott bázisa a nyári, németországi Európa-bajnokságon. A magyar szövetség honlapjának pénteki közleménye kiemeli, hogy a helyszínt az európai szövetség (UEFA) ajánlására választotta a nemzeti csapat szakmai stábja és az MLSZ. A kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is.

Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt

– áll a közlésben. Eszerint a főhadiszállás első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére.

Az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt öt nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni bázisát Weiler im Allgäuban. Az Európa-bajnokságra történő felkészülést pedig a tervek szerint május 27-én kezdi meg a csapat Telkiben.

A tornán Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Svájccal június 15-én, Németországgal június 19-én, Skóciával pedig június 23-án játszik a csoportban, előbbivel Kölnben, utóbbi kettővel Stuttgartban.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik