Magyar foci

Ha Szalai Attila nem játszik, nincs értelme Hoffenheimben maradnia

Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP
Szalai Attila visszaverekedné magát a Hoffenheim kezdőcsapatába
Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP
Szalai Attila visszaverekedné magát a Hoffenheim kezdőcsapatába
Idősebb Szalai Attila úgy véli, ha fia nem kap elegendő játéklehetőséget januárban a Hoffenheim labdarúgócsapatában, akkor érdemes lenne váltania. Az M1 aktuális csatorna érdeklődésére elmondta, annál jóval többet tud, hogy a Hoffenheim kispadján ücsörögjön.

„Nem hiszem, az bárkinek is az érdeke lenne, hogy ücsörög, mit tudom én, hányadik játékosként a kispadon. Igazából, ha az én személyes véleményem számít, én nem is tenném, én nem is ücsörögnék” – mondta a magyar válogatott 25 éves játékosáról, aki szerinte Bundesliga-csapata egyik legjobb védője.

Hozzátette, nagyon nehéz úgy játszani, hogy három-négy-öt hétig ül valaki a kispadon, aztán beteszik a kezdőbe, azonnal kiemelkedőt kell nyújtania, de ha jól is játszik és győztes csapatban volt, akkor is kimarad megint, akik meg játszanak a helyén, folyamatosan hibáznak.

„Én azt mondom, ha ez velem történne, én biztos, hogy türelmetlenebb lennék. Atti dolgozik keményen, de meglátjuk, mit hoz a jövő.

Ha nem játszatja az edzője januárban – lesz három bajnoki –, akkor szerintem nincs értelme maradni Hoffenheimben. Nekem ez a véleményem

– tette hozzá.

Szalai Attila szombaton az Augsburg elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet 1-0-ra elvesztett a Hoffenheim, kezdőként lépett pályára, a második félidőre pedig sorcsere történt.

Azzal kapcsolatban, hogy a török sajtóban felröppent, Szalai esetleg korábbi csapata, a Fenerbahce nagy riválisához, a Galatasarayhoz kerülne, id. Szalai Attila úgy fogalmazott:

Soha ne mondd azt, hogy soha, de ennek a hírnek, nem hiszem, hogy bármilyen valóságalapja is lenne.

Ezt azzal egészítette ki, hogy ha egy olyan nagy családhoz tartozik valaki, mint amilyen a Fenerbahce, akkor nem valószínű, hogy pont a legnagyobb konkurenciához igazol.

„Nem tudok arról, hogy bármi valóságalapja is lenne ennek az egésznek” – ismételte meg.

A gödi nevelésű középhátvéd a Rapid Wienben lett profi játékos, az osztrák klub után Mezőkövesden, majd a ciprusi Apollon Limasszolban játszott, mielőtt 2021 januárjában Törökországba igazolt. A Fenerbahcében 117 mérkőzésen szerepelt.

A magyar válogatott alapemberének számító játékos a Hoffenheimhez tavaly júliusban szerződött, de német csapatában – amely 16 forduló után a hetedik helyen áll a német élvonalban – nem kap rendszeres játéklehetőséget.

(MTI)

Kapcsolódó
„Senki sem számított arra, hogy ennyire keveset játszatják” – ha Rossi ennyire bízik a magyar focistában, klubedzője vajon miért nem?
Szalai Attila a nyáron a Bundesligában szereplő Hoffenheimhez és igazolt, és míg a válogatottban kihagyhatatlan, klubjában elvétve lép pályára.
Olvasói sztorik