Magyar foci

A fehérvári ultrák által kikezdett kapus: Nem szoktam lelkizni, kemény gyerek vagyok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

„Az előző szezonunk nagyon nehéz volt, az utolsó pillanatban maradtunk bent.

Ezt követően éjjel egykor a privát számomra az egyik vezérszurkolótól kaptam egy mocskolódó üzenetet, amire bevallom, nem a legokosabban reagáltam, de szerettem volna megvédeni a csapattársaimat. Később bocsánatot kértem, a másik fél ezt nem tette meg a mai napig

– nyilatkozta a Csakfocinak Kovács Dániel arról, miért fordultak ellene a Fehérvár ultrái.

A 29 éves Kovács azt mondja magáról, hogy hidegen hagyták a bekiabálások, és nem szokott lelkizni, kemény gyereknek tartja magát. A kapus a Fehérvár első három bajnokiján kezdő volt, aztán a klub leigazolta Tóth Balázst, és ezzel egyidőben Kovács kiszorult a csapatból.

„Azt hittem, versenyhelyzet lesz, azt nem gondoltam, hogy csípőből kivágnak. Már csak azért sem, mert a nyár elején az edzőm és a sportigazgató is elégedett volt velem, azt mondták, nem akarnak kapust igazolni, aztán másképp alakult minden. Azt azonban mindenképp szeretném megemlíteni, hogy Tóth Balázs nagyszerű kapus, kiválóan véd a Vidiben is” – mondta erről Kovács.

Az előző idényben a Fehérvár csak az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradást, ezzel kapcsolatban a kapus azt fejtegette, voltak légiósok, akik nem szakadtak meg a klubért, és az sem használt a csapatnak, hogy rengeteg volt az edzőváltás, ő például négy és fél év alatt nyolc edzővel dolgozott együtt, ami nagyon magas szám.

A gyakori váltások miatt nem volt meg az állandóság. Az sem volt szerencsés, hogy mi mindig letargiába estünk, az ezüst- és a bronzérem után is, ez nem tett jót a csapatszellemnek

Kovács nemrég a görög Voloszhoz igazolt, és bár nem érkezett meg a licence, így egyelőre nem védhet, az a távlati célja, hogy a meccsek többségén ő álljon a kapuban, és idővel a bajnokság legjobb kapusai között emlegessék. A Volosz 16 forduló után a 11. helyen áll a 14 csapatos görög bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik