Magyar foci

A fehérvári ultrák nem felejtenek: elhatárolódnak a „szurkolókkal tiszteletlen játékostól”

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Fehérvár FC hivatalos oldalán közzétett közleményében kérte a szurkolóit, hogy a mérkőzéseken a csapatot buzdítsák, „mivel a lelátón helyet foglalók egy kisebb csoportja már a bemelegítés első percétől kezdve minősíthetetlen stílusban, fenyegetően lép fel az első csapat egyik játékosának irányában”. A közleményben nem nevezik meg az érintett játékost, de a fehérvári csapat körüli történéseket követők könnyen ki lehetett következtetni, hogy valószínűleg az együttes kapusáról, Kovács Dánielről van szó, akit már nyáron, a Puskás Akadémia elleni idegenbeli bajnokin is egy „végy egy jó kapust, tartja a régi mondás. Viszlát Kovács Dani” feliratú molinóval „köszöntöttek” a fehérvári ultrák.

Ezt a sejtést erősítette meg fehérváriak ultracsoportja, az RBD Facebookon közzétett reakciójában:

„Szurkolócsoportunk számára sértő minden olyan megnyilvánulás, amely szurkolói mivoltunkat, a Videotonhoz való hűségünket és a Vidi feltétlen támogatását megkérdőjelezi.

Az RBD teljes mértékben elhatárolódik a szurkolókkal tiszteletlen játékostól, amely negatív hatással lehet az egész csapat és a szurkolók kapcsolatára.

Szeretnénk pozitívan zárni ezt az évet, és támogatni azokat a játékosokat, akik a Videotonért mindent megtesznek a pályán. Az elmúlt hónapokban a játékoskeret egy tagja nem tartotta tiszteletben az RBD szurkolóinak az elkötelezettségét, üzeneteinek tartalmáért soha nem kért nyilvánosan bocsánatot azoktól a szurkolóktól, akiket megsértett. A játékos akiről szó van: (kovács dániel)” – üzenték a fehérvári ultrák.

A székesfehérváriaknak még három mérkőzésük van idén a téli szünet előtt, először a Puskás Akadémiát fogadják, majd Mezőkövesdre utaznak, végezetül a Pakssal küzdenek meg december 16-án.

Kapcsolódó
A Vidi közleményben kérte szurkolóit, hogy ne szidják a csapatot
Az utolsó három fordulóban szeretnék, ha pozitív légkör venné körül a játékosokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik