Magyar foci

Bárány sarkazása, Ramírez szabadrúgása, Könyves ollózása – ezek voltak az NB I-es őszi szezon legszebb góljai

DVSC
DVSC
A 2023–24-es NB I-es szezon meglepetése, hogy nem a címvédő Ferencváros telel a tabella élén, hanem a Leicester City menetelését megidéző Paks. Bognár György csapatától megszokhattuk a gólgazdag meccseket, ezek között pedig volt egy-egy mutatós is, de a gólszépségversenyben a magyar élvonal többi csapata sem akart lemaradni. Összegyűjtöttük a szezon első felének a legérdekesebb találatait, szerencsére bőven volt miből válogatni.

Stefan Loncar

A Debrecen nagyszerűen kezdte az idényt, mert bár a Konferencia Liga-selejtezőn megizzadt az Alashkerttel, de továbbjutott, és az NB I-ben három győzelemmel rajtolt. A csapat egyik kulcsjátékosa volt Loncar, aki ezeken a bajnokikon három gólig és egy gólpasszig jutott. A Mezőkövesd elleni nyitómeccsen ráadásul ezzel a bombagóllal egyenlített.

Cristian Ramírez

Még a debreceni légiósnál is távolabbról talált be a Fradi védője, Cristian Ramírez. A Ferencvárosba visszatérő ecuadori játékos egy távoli szabadrúgást bombázott olyan elementáris erővel a Fehérvár kapujának bal oldalába, hogy Kovács Dánielnek esélye sem volt védeni.

Németh Krisztián

Az MTK rutinos csatárának is akadtak nagy pillanatai az őszi szezonban, de talán az ötödik fordulóban villantotta a legnagyobbat. Egy pattogós labdát kapott a Debrecen elleni bajnoki 63. percében, amit egy finom mozdulattal pöccintett el Dreskovic mellett. A megkerülős csel után még a kapus mellett is eltolta a labdát, majd begurította éles szögből a hálóba. Klasszis megoldás volt, az MTK pedig 3-1-re nyert.

Adama Traoré

A Fradi támadója egy héttel később mutatta meg, hogy lábbal és fejben egyaránt gyors. A jobb szélen kapott labdával nem lehetett kérdés, hogy lefutja majd a védőit, de miután Senkó Zsombor kimozdult a kapujából, nagyon okosan emelt a hálóba. Mindezt ráadásul egyetlen labdaérintésből tette, ami technikailag sem a legegyszerűbb megoldás, viszont látványos.

Könyves Norbert

Egészen kivételes gólnak hangzik, ha valaki szögletből érkező labdát tud ollózva a kapuba lőni. Már-már hihetetlen, de Könyves Norbertnek ez sikerült a Puskás Akadémia ellen, a hosszú oldalon cirka öt méterről húzta be a kapu rövid oldalába a labdát.

Bárány Donát

A debreceni támadó is parádés megoldással jelentkezett a hetedik fordulóban. Bódi Ádámtól kapott kiváló centerezést a Diósgyőr ellen, amit közvetlen közelről lőhetett ugyan kapura, de maga mögé kapta a passzt. Bárány sarokkal húzta kapuba a labdát, amivel szépített a DVSC, ám végül 3-1-re elveszítette a mérkőzést.

Katona Mátyás

A Vidi középpályása nem utoljára szerepel majd listánkon, de nem is először lőtt gólt a 9. fordulóban. A fehérváriak játékát követők számára már feltűnhetett, hogy Katona előszeretettel veszi célba a kaput, amint alkalma nyílik rá. Az MTK védői ezt saját bőrükön tapasztalhatták meg, mivel október nyolcadikán úgy bombázott a bal fölső sarokba, hogy nincs kapus, aki azt kiszedje onnan.

Tamás Krisztián

A 10. forduló lila rangadója nyolc gólt is hozott, ráadásul némelyik találat egészen gyönyörűre sikeredett. Először Tamás Krisztián bombázott távolról a kapuba, pedig egy becsúszó középpályás is próbálta blokkolni a lövést.

Szuhodovszki Soma

Az újpestiek 5-0-ra is vezettek már, de apránként felzárkózott a Kecskemét. Tamás góljával vetekedhet viszont Szuhodovszki Soma gólja is, aki szintén távolról vette be az ellenfél kapuját. A szezon egyik legszórakoztatóbb meccsét hozták össze a csapatok, többek közt az ilyen lövésekkel.

Katona Mátyás újra

Ahogyan már szó esett róla, a Vidi játékosa előszeretettel tüzel távolról is, ez pedig egy pontot ért a csapatának a 14. fordulóban. A Kecskemét elleni fordulatos találkozó 91. percében kicselezte az ellenfelét, majd kilőtte a bal felső sarkot.

Olvasói sztorik