Magyar foci

„Volt vagy százhúsz kiló, de legalább 700 gólnál járt” – Böde testvérének leigazolásáról beszélt a szurkolóknak a Paks edzője

Mohos Márton / 24.hu
Bognár György szerint sokat tanultak a nagy vereségekből
Mohos Márton / 24.hu
Bognár György szerint sokat tanultak a nagy vereségekből
Hiába a kis költségvetés, a fiatal játékos kényszerű szerepeltetése, Bognár György fantasztikus csapatot rakott össze ismét Pakson, csakis magyar labdarúgókból. Az NB I őszi bajnokának edzője szerint a Fradi a nagy esélyes, de a második helyezéstől lefelé minden megtörténhet.

„Az FTC otthonában elszenvedett 6-1-es vereségünk után volt egy változtatásunk. Onnantól kezdve eggyel kevesebb támadóval és három masszív középpályással játszottunk. Már a Groupama Arénában, a szünetben felmértük, hogy annyira nyíltan, mint az előző években, nem tudunk tovább játszani, ha eredményesek akarunk lenni” – nyilatkozta Bognár György az Nb1.hu-nak adott interjújában.

Hozzátette, nem volt könnyű dolga, hiszen a nyáron annyi változás volt a Paks játékoskeretében, mint talán még soha.

Ugyanakkor a nyári edzőmeccseket tökéletesen felhasználta a felkészülésre, így az sem zavarta, amikor a másodosztályú Szeged alaposan, 7-3-ra elkalapálta csapatát.

Örültem ennek, mert észrevettem, mikben kell változtatnunk. Az új érkezőkkel és a csapatjátékunkkal kapcsolatban is. Az az edzőmeccsünk volt a legjobb támpont.

Bognár szerint fontos tagja a csapatnak a 37 éves, 25-szörös válogatott csatár, Böde Dániel, akiben még bőven van tartalék, de abszolút rajta múlik, meddig marad a csapatnál.

„Teljesen mindegy, hogyan néz ki a meccsek előtt, milyen fizikai állapotban van. Nem érdekes, nem számít, hogy a kezdésig mi történik vele. Amint viszont elkezdődik a meccs vagy pályára lép, elkezd futni és megállíthatatlan.

A titka az, hogy nagyon szeret futballozni.

Elmesélt egy vicces történetet is, miszerint egy hónapja elment egy megyei harmadosztályú Szedres-Madocsa meccsre, ahol a szurkolók is Böde Dánielről kérdezték, hogy meddig játszik még.

„Mondtam nekik, hogy még én sem tudom, de azért jöttem, hogy leigazoljam a bátyját. Volt vagy százhúsz kiló, de legalább 700 gólnál járt. Egyszerűen zseniális.”

Az interjúból még kiderült, hogy

  • minden meccset önkritikusan átbeszélnek, hogy például a vereségek okait ne a bírókban keressék
  • a Paks minden korosztályban rendelkezik egy-két olyan tehetséggel, akik feljuthatnak az első csapatba.
  • Bognár szerint Angliában nem véletlenül van U23-as bajnokság, erre hatalmas szükség lenne Magyarországon is
  • miután a Ferencvárosnak van a legjobb játékoskerete, egyértelmű esélyes a címre, de a második helyezéstől lefelé minden megtörténhet.
Kapcsolódó
„Hol itt a versenyegyenlőség?” – Bognár György, a Paks edzője kifakadt
Bognár György kiakadt, talán nem is véletlenül.
Olvasói sztorik