Magyar foci

„Hol itt a versenyegyenlőség?” – Bognár György, a Paks edzője kifakadt

Vasvári Tamás / MTI
A fehérvári Kenan Kodro gólt lőtt a paksi Simon Barnabás kapujába
Vasvári Tamás / MTI
A fehérvári Kenan Kodro gólt lőtt a paksi Simon Barnabás kapujába
A magyar labdarúgó NB I-ben a Paksi FC mindenáron szeretne hozzájutni a Magyar Labdarúgó Szövetség által kínált pluszpénzhez, amelyhez a fiatal játékosok szerepeltetésével juthat. Ezt nem is tagadta soha a klub, így aztán szombaton az is előfordulhatott, hogy a válogatott kapus, Szappanos Péter a kispadon kezdett a Fehérvár ellen, hogy helyette a 19 éves Simon Barnabás gyűjtse a fiatalperceket.  

A mérkőzés végül 3-0-s fehérvári győzelemmel ért véget, a sajtótájékoztatón Bognár György edző elismerte, hogy az ellenfél megérdemelten győzött.

„De mi is elértük a célunkat, szereztünk fontos száznegyvenöt fiatal játékpercet. Sajnos ma sem a legjobb csapatunkkal kezdtük a találkozót, és Szabó János korai kiválásával igencsak rutintalan lett a védelem. A félidei cseréink is a rutinosságot szolgálták. Irányítani kellett a védelmet, hiszen ebben a felállásban még nem játszottunk, Szappanos pedig remekül megoldja ezt. Inkább a sikeres ősz, amivel foglalkozunk most, mintsem ez a találkozó” – idézte a szakembert a klub hivatalos honlapja.

A Nemzeti Sport szerint azonban Bognár tett még megjegyzést a kialakult helyzettel kapcsolatosan:

„Ha a sérültjeink rendben vannak és a legjobb csapatomat állítom ki, akkor azért élesebb lett volna ez a találkozó. A végére hagytuk ezt, amennyire csak tudtuk, húztuk, de ma nem tudtunk kibújni alóla, mert az elszámolásnál ez majd kell.

Az egyik csapatnak be kell raknia a fiatalt, mert szüksége van a pénzre, a központi támogatásra, a másiknak meg nem. Hol itt a versenyegyenlőség? Ezen el lehet gondolkozni.

Kapcsolódó
Rémálommal felérő kezdés után kikapott Fehérváron a Paks
Az első percben bekapott gól, majd egy sérülés minden tervet átírt.
Olvasói sztorik