Magyar foci

Dibusz Dénes: Több olyan vereséget szenvedtünk, ami nehezen magyarázható

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A csapatkapitány, Dibusz Dénes szerint azért nem lehet teljesen elégedett a 2023-as évvel a Ferencváros. Pozitívum, hogy az előző szezonban meg tudta védeni a címét a csapat, és hogy most veretlenül lehozta a Konferencia Liga csoportkörét és továbbjutott, ám a másik oldalon ott van, hogy tavasszal és most ősszel is botladozott a Fradi a bajnokságban, miközben a nyáron kiesett a feröeri Klaksvík ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőből – bár szerint a kupatavasszal ez utóbbit talán sikerült valamennyire kozmetikázni.

Gyakorlatilag mióta itt vagyok, ilyen nem is történt, hogy hasonló rövid időn belül ennyi váltás lett volna

mondta a klubhonlapnak azzal kapcsolatban, hogy a nyáron Sztanyiszlav Csercseszovot cserélte le a vezetőség, majd a beugró Máté Csaba helyét Dejan Stankovic vette át, azaz rövid időn belül két edzőváltás is történt.

Dibusz dicsérte Máté Csaba munkáját, de megjegyezte, hogy Stankovic érkezésére is jól reagált a keret, adott egy újabb energialöketet az érkezése, és eleinte jó volt a játék, jöttek az eredmények.

Aztán az ősz második felére több nyögvenyelős mérkőzés lett, és nehezebben jöttek az eredmények, több olyan vereséget szenvedtünk, ami azt gondolom, hogy nehezen magyarázható. Igyekszünk ezekből levonni a következtetéseket, és úgy nekimenni a tavaszi szezonnak, hogy ilyen kisiklások már ne legyenek benne

– így Dibusz, aki szerint Stankovichoz köthető, a KL-csoportkör vereten mérlege, amiért az edző saját magára és a csapatra is büszke lehet.

Dibusz Dénes mindent egybevéve majdnem 60 tétmérkőzést játszott 2023-ban, amivel kapcsolatban azt felelte, fárasztó volt, de bírnia kell, ez a kötelessége és a munkája, hogy minden mérkőzésre a lehető legjobb állapotba hozza magát. Épp ezért viszont a kéthetes szünetben próbál minden pillanatot megragadni a pihenésre.

A Fradi a Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában a görög Olympiakosszal találkozik majd. A csapat az NB I-ben a második helyen áll, egy pont a hátránya az őszi bajnok Paks mögött.

Kapcsolódó
A Fradi hol Forma-1-es autók, hol Trabantok ellen versenyez
Meglepően alakult a magyar fociősz, ugyanis minden várakozással szembemenve a Paks vezeti az NB I-et a címvédő Ferencváros mellett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik