Magyar foci

Kiesőjelöltből NB I-re esélyes csapatot faragott a korábbi magyar válogatott védő

Az előző szezonban mindössze egy ponton, majd egy gólon múlott, hogy nem esett ki a harmadosztályba a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata, amely jelenleg magabiztosan vezeti az NB II-t, és esélyes a feljutásra. A sikerben kulcsszerepet játszik Tímár Krisztián, aki letette egy sikeres csapat alapjait.

A Nyíregyháza tavaly májusban először úgy menekült meg, hogy az NB II 18. helyén zárt, de csupán egy ponttal előzte meg a kieső, 19. helyen lévő Békéscsabát. Aztán osztályozót kellett vívnia a Veszprémmel, azt a párharcot 1-0-s összesítéssel zárta.

Nyáron a keret fele kicserélődött, Tímár Krisztián személyében pedig egy ambiciózus edző érkezett, aki összekapta a csapatot.

A Nyíregyháza nemcsak egy edzőt akart, hanem konkrétan Tímár Krisztiánt. Az én habitusomat, felfogásomat, karakteremet kereste Fekete Tivadar, a klub sportigazgatója. Bíztam annyira magamban, hogy amit felvázoltak feladatot, azt képes vagyok végrehajtani

– nyilatkozta a Csakfoci.hu portálnak.

Az egykoron a Ferencvárosban, és Angliában is megfordult négyszeres válogatott védő azt a célt tűzte ki, hogy letegye egy sikeres csapat alapjait, amely a következő idényben megcélozhatja az NB I-et.

Azt mondta, akkor érezte, hogy több is összejöhet, amikor a veretlen előszezont követően az 5. fordulóban megverték a legyőzhetetlennek hitt ETO-t.

Attól nem félt, hogy edzőváltás áldozata lesz – bár Nyíregyházán tavaly öt szakember is dolgozott –, azt mondta, Révész Bálint, a Nyíregyháza tulajdonosa elmesélte, miért kellett annyit változtatnia az előző szezonban.

„Éreztem rajta, hogy nagyon elkeseredett az elmúlt évek sikertelensége miatt és még talán az is megfordult a fejében, hogy kiszáll a nyíregyházi fociból. Én voltam az utolsó reménye” – jelentette ki.

Az interjúból kiderült még, hogy

  • igazán szenvedélyes edző, aki szerint néha szükséges, hogy teátrális jelenetekkel is tüzelje tanítványait
  • négy őszi győzelemre büszke igazán
  • egyelőre nem foglalkoznak azzal, hogy a stadionfelújítás miatt nincs hazai pályájuk
  • és kapott már élvonalbeli ajánlatokat is.
Kapcsolódó
„Ha tudod magadról, hogy jó vagy, akkor tele vagy önbizalommal, és kifelé is ezt sugárzod” – a 16 éves Németh Hunor egyre feljebb tör
Adott egy kisgyerek, aki imád focizni, és rengeteg plusz munkát végez az edzések mellett az édesapjával. Ismerős a történet? Nem, nem Szoboszlai Dominikről van szó, hanem a 16 éves Németh Hunorról, aki egész pályafutását Dániában töltötte, és rövidesen bemutatkozhat a Köbenhavn felnőttcsapatában.
Olvasói sztorik