Magyar foci

Konferencia Liga-sorsolás: az Olympiakosszal találkozik a Fradi

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Ferencváros veretlenül hozta le a csoportkört a Konferencia Ligában, az utolsó fordulóban pedig egy ideig még úgy is állt a helyzet, hogy csoportgyőztesként jut tovább, végül azonban a Fiorentina mögött második helyen végzett Dejan Stankovic csapata. Mindez pedig azt is jelenti, hogy a nyolcaddöntőben való szereplésért párharcot kell nyernie a Fradinak, méghozzá egy Európa Ligából érkező ellenféllel szemben.

Az EL-ben a görög Olympiakosz, a holland Ajax, a spanyol Real Betis, az osztrák Sturm Graz, a belga Union Saint-Gilloise, az izraeli Maccabi Haifa, a svájci Servette és a norvég Molde végzett harmadik helyen, így fejben már ellenük lehetett készülni az elmúlt napokban.

A hétfői, nyoni sorsoláson a görög Olympiakoszt kapta ellenfeléül az FTC.

A csoportmásodikok számítanak kiemeltnek, így a Fradi idegenben kezd. A párharc első meccsét február 15-én, a visszavágót 22-én rendezik, a győztes pedig a 16 közé jut.

Az Olympiakosz Görögország legsikeresebb klubja, 47 alkalommal nyerte meg a bajnokságot, 28-szor a Görög Kupát, mind a kettővel rekorder. A legutóbbi 27 bajnoki szezonban mindössze öt alkalommal fordult elő, hogy ne az Olympiakosz végzett az élen – az egyik épp idén, az AEK Athén, de még a Panathinaikosz is a csapat elé tudott férkőzni. Az Olympiakosz, amely jelenleg a negyedik helyen áll a görög élvonalban, a West Ham United és a Freiburg mögött végzett az EL-csoportja harmadik helyén.

A magyar válogatott Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette a bolgár Ludogorec Razgraddal találkozik.

A párosítások.

Korábban sorsoltak a Bajnokok Ligájában is, Willi Orbán és Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a Real Madrid ellen készülhet, míg az Európa Ligában a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg a francia Lensszel került össze.

Kapcsolódó
Kőkeményen lepontozta egy liverpooli lap Szoboszlait
61 percet kapott a magyar középpályás a Manchester United elleni bajnokin.
Olvasói sztorik