Magyar foci

Fradi-vezérigazgató: Kétmillió szurkolónk van, nem félünk senkitől

Varga Jennifer / 24.hu
Készülhetnek a szurkolók a következő fordulóra
Varga Jennifer / 24.hu
Készülhetnek a szurkolók a következő fordulóra
A Konferencia Liga csoportköréből továbbjutó Ferencváros a görög Olympiakosszal találkozik az egyenes kieséses szakasz első fordulójában. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója egy görög tévének azt nyilatkozta, szerencse, hogy a visszavágót rendezik Budapesten.

Nem sokkal a Nyonban lezajlott sorsolás után Orosz Pál a görög Cosmote TV kamerája előtt nyilatkozott, és hangsúlyozta, az Olympiakosz nagyon erős ellenfél, de csapata az elmúlt években sokat erősödött az európai kupaporondon.

„Nagyon érdekesek lesznek ezek a meccsek, mindkét csapatnak van esélye. Az elmúlt szezonokban jól teljesítettünk, de az Olympiakosz nagyon erős ellenfél. Kicsit szerencsénk is van, mert a második meccset hazai pályán vívjuk” – nyilatkozta.

Hozzátette, a csapat évről évre fejlődik, és most Dejan Stankovic személyében olyan edzővel rendelkezik, aki megfelel a klub filozófiájának, és mindig nyerni akar.

Az elmúlt 14 európai meccsen egyetlen vereséget szenvedtünk el. Az Olympiakosz erős ellenfél lesz, de jól felkészülünk.

Egyetlen játékosunkról sem szeretnék különösebben beszélni, általánosságban véve olyan csapat vagyunk, amely támadó, domináns futballt akar játszani. Egy tízmilliós országban kétmillió szurkolóval rendelkezünk, nem félünk senkitől.”

A magyar bajnoki címvédő február 15-én, idegenben kezdi a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő párharcot (három nappal a zárt kapukra vonatkozó kormányintézkedés vége után), a visszavágót egy héttel később vívják a Groupama Arénában.

A felek eddig egyszer futottak össze, még az 1996–1997-es UEFA-kupa első fordulójában, amikor a Novák Dezső lemondása után megüresedett kispadra ideiglenesen Mucha József ült le, vele hazai pályán 3-1-re sikerült legyőzni a görögöket.

A visszavágón már Varga Zoltán ült a kispadon, a 2-2-es pireuszi döntetlen pedig továbbjutást ért.

Kapcsolódó
Konferencia Liga-sorsolás: az Olympiakosszal találkozik a Fradi
A Ferencváros csoportmásodikként jutott tovább a csoportjából, a nyolcaddöntőért pedig az Európa Ligából érkező ellenfelet kapott.
Olvasói sztorik