Magyar foci

Dejan Stankovic: Ezekért a mérkőzésekért futballozunk

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője szerint a Fiorentina elleni

Nagyon nagy kihívás előtt állunk, de a futball ezért szép. Ezekért a mérkőzésekért edzünk, ezért futballozunk. Firenzében kissé alábecsültek minket, de ezúttal a Fiorentina hozzáállása merőben más lesz, mivel már továbbjutott, így nincs rajta nyomás, nem kell tartania semmilyen rizikótól

– mondta szerdai sajtótájékoztatóján a szerb szakember.

Stankovic kifejtette, az edzők valóságos varázslók olyan helyzetben, mint amiben ő maga is van, hiszen a zöld-fehérek 22 nap alatt a hetedik találkozójukra készülnek, ráadásul kedden 14 játékosnak tartott edzést, közülük hárman nincsenek nevezve a Konferencia-liga csoportkörére.

„A csapat firenzei teljesítménye a 2-2-es döntetlen alkalmával lenyűgöző volt. A játékosok hihetetlen bátorságot és rátermettséget mutattak az első 65 percben. De ami most aggaszt, hogyan lehetne a sérülteket valahogy visszahozni. Ilyen helyzetben a hit nagyon fontos lesz” – mondta az MTI érdeklődésére Stankovic.

A 45 éves edző arról is beszélt, hogy a Konferencia-ligát nem tartja kevésbé értékes sorozatnak, mint a másik két európai kupát, példaként említette, hogy a Ferencváros csoportja rendkívül erős, négy magas szintű játékra képes csapattal, köztük az idei döntős Fiorentinával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik