Magyar foci

Stankovic: Nagyon nehéz pillanat volt, de Abena jól van és ez a legfontosabb

A Ferencváros hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A legnagyobb izgalmat – bár eltekintettünk volna tőle – Myenty Abena sérülése okozta, aki Ricciardo Piscitellivel ütközött össze egy helyzet során. A Mezőkövesd kapusa felugrott egy labdáért és estében véletlenül megrúgta a Fradi védőjének tarkóját. Hosszú ápolás után végül le is kellett cserélni, hordágyon vitték le a pályáról.

Szerencsére jól van, az orvos beszélt vele talán ez volt a legfontosabb. Nagyon nehéz pillanat volt, amikor megsérült és nem állt le azonnal a játék, de stabil az állapota

– mondta Dejan Stankovic vezetőedző lefújás után az M4 Sport kamerái előtt a játékosáról.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón is említette, hogy nagyon nehéz pillanatokat éltek át a stadionban tartózkodók az esetnél, de bízik az orvosi stábban. A mérkőzés kapcsán azt is elmondta, hiába nem nyert négy meccs óta az FTC a bajnokságban, nincs krízis a játékban.

„Az első félidőben volt két-három helyzetünk, a második félidőben pedig teljes mértékben kontrolláltuk a játékot. Szerettünk volna gólt szerezni, de hazai pályán ennél jobban kell játszanunk. Most kell igazán erősnek lennünk, nem szabad feladnunk. Négy mérkőzés óta nem nyerni nagyon nehéz helyzet egy olyan csapatnak, mint a Ferencváros, de a bajnokság egy maraton és három naponta meccseket játszunk. Ez nem kifogás, itthon jobban kell játszanunk, karaktert kell mutatnunk. Ma pontokat hagytunk veszni, de végleg elveszve még semmi sincs.”

A Fradi szerdán is összecsap a Mezőkövesddel az első fordulóból elmaradt mérkőzésen, majd december 10-én a listavezető Pakshoz látogat.

Olvasói sztorik